Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Vladimir Putin, Russland president. Foto: Vladimir Astapkovich / AP
Vladimir Putin, Russland president. Foto: Vladimir Astapkovich / AP
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

24. februar 2022 vil for alltid bli stående som en mørk dato i Europas historie. Natta hvor Russland ulovlig angrep Ukraina, og angrepskrigen var tilbake på vårt kontinent. Millioner er drevet på flukt, tusenvis av mennesker er skadet og drept. Norges svar har vært langvarig militær støtte, humanitær bistand og at norske kommuner har stilt opp.

Kommune-Norge har stått opp mot Putins regime ved å åpne dørene og hjertene for tusenvis av ukrainske flyktninger. Jeg har sett barn som selger leker til inntekt for Ukraina og kommuner som flagger i blått og gult i solidaritet. Kommunene har fått beskjed om å ta imot rekordmange flyktninger og svaret har vært fra alle sammen at dette skal vi klare. Dere har funnet boliger til flyktninger på rekordtid og demonstrert en yrende frivillighet som rørende.

Frivillighet og dugnad er noe som ligger dypt i den norske folkesjela. Det har blitt samlet inn nødvendige varer, mange har blitt flyktningevenner og idretten er like inkluderende som alltid. Vi har klart i fellesskap å integrere mange ukrainske flyktninger på en god måte. Nå er mange flyktninger snart ferdig med introduksjonsprogrammet og klare for arbeidslivet. Vi vet at ett av de viktigste integreringstiltaket er arbeid. Derfor skal Ap sørge for at flest mulig kommer i jobb. Å skape flere lokale arbeidsplasser blir en av de viktigste sakene for oss i det kommune- og fylkestingsvalget.

Til slutt vil jeg minne om at det også utenfor Europa merkes krigens konsekvenser. Økte energi og matvarepriser rammer verdens verdens fattigste hardest. Vi står overfor sultkatastrofe i Midtøsten og mange land i Afrika. Dette kombinert med at andre vestlige land kutter i sine bistandsbudsjetter. Det gjør ikke Ap/Sp-regjeringen.

Arbeiderpartiet er stolt av innsatsen som har blitt lagt ned i kommunene og takker hver eneste av dere. Ukraina skal vite at norsk kommuner er her for dem så lenge det er behov for det. Vi står ved deres side.


Av: Åsmund Aukrust
Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøHAHAHAHA.. Nei, jeg ber deg bare slutte. Men du er ikke god på å svare på spørsmål selv du så ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte