Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
14 april 2023 09:04
Del på Facebook
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikkje rart Ap her i fylket ligger nede for telling med landets dårligare oppslutning på 12 prosent, når Ap her i fylket presterer å juble over eit tap i ei viktig sak for vårt fylke i Stortinget.

Ordførar i Aure frå Ap og fylkesleiar i Ap jublar over at Stortinget stemte ned eit forslag om nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra.

Annonse
Annonse

Etter framlegg frå underteikna og FrP, ville Stortinget kunne vedta at nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra kunne bli ein realitet. Dette dersom Stortinget hadde støtta prosjektet og blitt med som part og i eit spleiselag med fylkeskommunane i Møre og Romsdal og i Trøndelag.

Men, det ville altså ikkje Ap og Sp, og viste til at dette er det fylket som har ansvaret for.

Alle var i prinsippet for prosjektet og at dette måtte gjennomførast som eit spleiselag, men den Norske stat med Ap og Sp regjeringa ville ikkje være med.

I direktespørsmål til Samferdselsministeren om han kunne bekrefte om regjeringa ville støtte eit slikt spleiselag, unnlot ministeren å svare, forståeleg nok då svaret låg i at regjeringspartia stemte imot forslaget om nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra.

Aure-ordføraren frå Ap jublar over «vedtaket»?

Annonse
Annonse

Her må det ha vore ei kortslutning ute å gått, for det vart ikkje vedtak i saka, alle framlegg i saka vart stemt ned av Ap og co, og dokument 8-forslaget med alle merknader osv.» – «vedtas ikkje» som fleirtalet i Stortinget slutta seg til.

Realiteten er slik, at fleirtalet med Ap i spissen vil ikkje vere med fylka i eit spleiselag for nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra. Dersom ein i reelt ville dette, kunne Ap og Sp fremma akkurat det framlegget som måtte passe bedre i denne saka, noko dei altså ikkje gjorde, men heller stemte imot heile saka.

Rett nok er det sikkert nytt å være på Stortinget som tilhøyrar og følge med på ei lokal sak, men det er alltid ein fordel å følge med på kva som egentlig skjer og kva resultatet blir.

Vedtaket i Stortinget i saka ang. nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra kan ingen bestride, Ap og co stemte dette ned.

Det er også slik etter forretningsorden og lovverket til Stortinget, at ei liknande sak kan ikkje behandlast på nytt i inneværende sesjon.

Derfor havner denne saka dessverre i ei skuff i lang tid, noko Ap og Sp har hovedansvaret for.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 1 år siden
  Både Aure og Hitra har fastlandssamband. Man kan derfor alltid og når som helst reise mellom disse to stedene, uten ferge.

  Derimot er Frp imot at Gossen og Otrøya skal få fastlandssamband. Der må man uansett bruke ferge, de få gangene fergene går. Her reduseres fergetilbudet for å spare penger, for at bomsatsene på Nordøyvegen i Ålesund skal bli lavere.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 11 måneder siden
   @Anne Mari Sandshamn Det er ikke for meg selv jeg skriver – det er prinsippet. Det er verken sutring eller misunnelse når jeg mener det er galt å gi et ekstra fergesamband til de som allerede har fått fastlandsforbindelse og dermed kan reise når de selv ønsker – før det gis fastlandssamband til de som ennå mangler slikt.

   Kan du forklare hvorfor du mener en slik prioritering er rettferdig?
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Anne Mari Sandshamn · 11 måneder siden
   @Terje Sundsbø Du snakker motdeg selv nå, du er klar over det ja? Det er da bestemt alt at Gossen og Otrøy skal få fastlandsforbindelse via MA, eller har du plutselig "glemt" det? Det er byggetrinn 1, ikke sant? Så da spør jeg igjen : Hvorfor henge deg opp i noe som I K K E har noen som helst for for viktighet eller betydning for D E G ? For det er din mening, og dine ord du bruker! Om svaret ditt igjen blir tilsvarende likt som svaret ditt voer her, VET ALLE som leser at det kun er avindsyke og sjalusi og at du ikke unner Nordmøre noe... 
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 11 måneder siden
   @Anne Mari Sandshamn Jeg snakker ikke imot meg selv, men imot Frank Sve (Frp). Han sier nei til Møreaksen og dermed nei til fastlandsforbindelse for Otrøya og Gossen. Men han vil altså ha et ekstra fergesamband til Hitra, som allerede har fastlandsforbindelse.

   Jeg spør igjen – synes du det er rimelig å bruke penger på enda et nytt fergesamband til Hitra, som allerede har fastlandsforbindelse, og samtidig si nei til fastlandsforbindelse til Otrøya og Gossen, slik Frank Sve (Frp) gjør?
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Anne Mari Sandshamn · 11 måneder siden
   @Terje Sundsbø Da foreslår jeg at du skriver til han personlig.  Og igjen,siden som du og RR påstår så hardnakket. BLIR det jo fastlandsforbindelse til Gossen og Otrøy.  Så hvorfor henger du deg opp i dette da, samme hva Sve sier og mener! Det burde da for deg være revnende likegyldig hva han sier og mener - ikke sant? Siden du og RR "vet" at Gossen og Otrøy får fastlandsforbindelse via MA... For dere sier jo MA kommer, uansett hva andre sier og mener... Ser du ikke at det du sier faller på dine egne ord, om MA og fastlandsforbindelsen til gossen og Otrøy..  nesten litt komisk dette nå..  Venter i spenning på det neste du vil skrive :) 
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Anne Mari Sandshamn · 11 måneder siden
   @Terje Sundsbø Da foreslåt jeg at du skriver til han personlig.  Og igjen,siden som du og RR påstår så hardnakket. BLIR det jo fastlandsforbindelse til Gossen og Otrøy.  Så hvorfor henger du deg opp i dette da, samme hva Sve sier og mener! Det burde da for deg være revnende likegyldig hva han sier og mener - ikke sant? Siden du og RR "vet" at Gossen og Otrøy får fastlandsforbindelse via MA... For dere sier jo MA kommer, uansett hva andre sier og mener... Ser du ikke at det du sier faller på dine egne ord, om MA og fastlandsforbindelsen til gossen og Otrøy..  nesten litt komisk dette nå..  Venter i spenning på det neste du vil skrive :) 
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Vidar Hölm · 1 år siden
  Greinalaust!

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDet er meningsløst at et stort nasjonalt veiprosjekt skal finansieres med «lokal forankring», dvs. fylkeskommunal bompengegaranti. Mener du at slik ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse