Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Viggo Jordahl
Ytring
14 januar 2020 10:51
Del på Facebook
Viggo Jordahl.
Viggo Jordahl.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 25 januar er en internasjonal protestdag mot utrullingen av 5G. Teleselskaper verden over har til hensikt å rulle ut femtegenerasjons trådløse nettverk (5G) i løpet av de neste to årene, med støtte fra mange regjeringer. Dette har til hensikt å skape enestående sosiale endringer kloden rundt. Vi vil få «smarte» hjem, «smarte» bedrifter, «smarte» veier, «smarte» byer og selvkjørende biler.

Et femtegenerasjons trådløs nett er planlagt å være overalt og da vil strålingsmengden øke. Dette vil beviselig gi negative effekter på mennesker og miljø. Norske myndigheter ignorerer disse farene og viser ikke til det generelle føre-var-prinsippet som er nedfelt i flere miljø- og helselover.

En felles protest, SPACE APPEAL 5G, som i løpet av januar overleveres til myndigheter over hele verden er underskrevet av nærmere 200 000 og herav mange organisasjoner, forskere, leger, sykepleiere, psykologer, veterinærer, kiropraktorer, tannleger, farmasøyter, arkitekter, ingeniører, biologer og birøktere. Denne appellen inneholder en rekke studier som viser til skader og negative effekter både på planter, dyr og mennesker.

I 2015 formidlet 215 forskere fra 41 land en advarsel til FN og WHO.9 De slo fast at «utallige nye forskningspublikasjoner viser at EMF (elektromagnetiske felt) påvirker levende organismer selv ved nivåer som ligger langt under de fleste internasjonale og nasjonale retningslinjer». Mer enn 10 000 fagfellevurderte forskningsartikler viser skader på menneskers helse fra EMF. Mange forskere ser så mange negative virkninger at 5G kalles et folkehelseeksperiment.

Flere byer i Europa har sagt nei til 5G på grunn av at de frykter sine innbyggeres helse. Det gjelder Brussel, Firenze, en kommune i Roma, og Rocca di Papa (Italia), Génève, og flere kommuner i Sveits. Representanthuset i Nederland har foreslått å utrede for helsefare før 5G rulles ut. Flere byer i USA motsetter seg utrullingen. Tidligere visepresident Joe Biden har også uttalt et behov for en grundig undersøkelse om 5G er en helsefare. Motstanden mot 5G er voksende både i Europa og resten av verden.

Alle landets stortingsrepresentanter fikk 11.juni et brev hvor Norges Miljøvernforbund advarer mot innføringen av 5G. Dessverre har få representanter har respondert på denne henvendelsen.

Norges Miljøvernforbund mener at det foreligger tilstrekkelig vitenskapelig grunnlag for å stoppe 5G-utrullingen i Norge og globalt. Vi har nok kunnskap i dag til at føre-var-prinsippet må resultere i en kursendring. Tilgangen på menneske- og miljøvennlig teknologi, som f.eks. fiberkabler, kan tilfredsstille våre teknologiske behov.

Det er ikke for sent å snu. Og derfor holdes en internasjonal markering mot 5G og økt elektromagnetisk stråling lørdag 25.01 i Oslo, Bergen og flere andre steder i Norge og det er ennå mulighet til være med ved å signere Space appeal 5G.

 

Viggo Jordahl, Medlem i Norges Miljøvernforbund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse