Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
14 januar 2020 13:25
Frank Sve, fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Frank Sve, fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

No må Kristin Sørheim og Sp verkeleg forsøke å ta seg sammen. Både Kristin Sørheim og Sandra Borch i Sp har forsøkt å teikne eit bilde av at dagens regjering «kutta» løyvingane til fylket til ferjedrifta i 2013 når vi tok over regjeringsmakta – fasiten ligger i dokumenter under. Diskusjonen ang dette er over, og no må Kristin Sørheim snart slutte med meir tøv.

Fylkesrådmannen skriver klart og tydeleg at fylket har fått omlag det dei har brukt til ferjedrifta, og faktisk, sjølv om Møre og Romsdal fylke ligger milevis over Nasjonal ferjestandard, og høgare enn alle andre fylket ein kan samanlikne seg med.

Vi har med heilt opne auger bestiller heilt nye ferjer i mange nye anbodspakkar, og må ta ansvaret for finansieringa av dette – ja, det veit Kristin Sørheim alt om, og dette var alle klar over så tidlig som i 2018.

Vi bestilte takstaukar som kompensasjon i 2018, men når saka no kom til endeleg behandling i fylkestinget i desember, såg vi klart at dette ville få alt for store konsekvensar og dette ihop med innføringa av Autopass ville knekke økonomien for dei reisande og næringslivet.

Derfor stemte vi i Frp klart og tydelig imot dette i fylkestinget sin endeleg behandling av takstaukesaka i både samferdselsutvalget og fylkestinget i desember 2019.

Ta ansvaret for din eigen politikk no Kristin Sørheim og Sp, å snakke om kva som var i 2017/18 osv er berre så pinleg av deg å fokusere på, når Sp og Sørheim faktisk vedtok både takstauken og innføringa av Autopass i vedtaket i desember 2019, MOT FRP sine stemmer.

Og slutt og vas om Opera, Kristin Sørheim.

Du veit godt at saka som var i april 2019 gjekk på om vi skulle delta i prosjektet og der det var opna opp for modellen som alltid har vore i saka, nemleg å kunne bruke investeringsmidler og 2-3 mill kr pr år til dekking av renter og avdrag på lån i prosjektet.

Dette støtta alle parti, då belastninga pr år ville bli å leve med.

I denne saka står der ikkje eit «komma» om at ein skulle bruke 150 mill kr frå ferjefondet til dette – som vart grunnlaget i saka du og resten av Sp pressa igjennom i desember 2019, som vi i Frp sjølvsagt stemte imot.

Vist er det nok bittert for Sp og måtte vere med på både byutvikling, unødvendige prosjekt, 150 mill kr til Opera frå ferjefondet, nedlegging av vidaregåande skular og rasering av ferjedrifta, men Sp må no snart ta ansvaret for eigen politikk.

Overføringer – ferje

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 16 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte