fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
27 mars 2020 19:30
PLUG-IN: Nye Ford Kuga blir tilgjengelig med forskjellige typer drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid. Foto: Produsenten
PLUG-IN: Nye Ford Kuga blir tilgjengelig med forskjellige typer drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid. Foto: Produsenten

Ford er klar med en ny generasjon av SUV-en Kuga, som blant annet blir tilgjengelig med en ladehybridversjon.

Systemytelsen til ladehybriden skal være 225 hestekrefter fra en firesylindret bensinmotor og en elmotor. Batterikapasiteten er på 14,4 kWh, og den elektriske rekkevidden er oppgitt til å være 5,6 mil.

Ford sier Kuga er deres mest solgte SUV-modell i Europa. I 2019 ble det solgt 161.400 Kuga, og siden lanseringen i 2008 har Ford solgt over én million Kuga i Europa.

Også i Norge har Ford solgt jevnt av Kuga. Modellen som nå skal skiftes ut, har gått i 1000 til 1500 eksemplarer årlig siden 2012, bortsett fra de to siste årene der tallene er lavere, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

I tillegg til ladehybriden kommer Kuga som mild hybrid med 150 hestekrefter, og som dieselbil med 190 hestekrefter og firehjulstrekk. Til høsten kommer en hybridversjon med firehjulstrekk og 204 HK.

– Kuga er den første Ford-modellen som tilbys med hele spekteret av sofistikerte hybrid-drivlinjer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte