Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
27 mars 2020 19:30
Del på Facebook
PLUG-IN: Nye Ford Kuga blir tilgjengelig med forskjellige typer drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid. Foto: Produsenten
PLUG-IN: Nye Ford Kuga blir tilgjengelig med forskjellige typer drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid. Foto: Produsenten

Ford er klar med en ny generasjon av SUV-en Kuga, som blant annet blir tilgjengelig med en ladehybridversjon.

Systemytelsen til ladehybriden skal være 225 hestekrefter fra en firesylindret bensinmotor og en elmotor. Batterikapasiteten er på 14,4 kWh, og den elektriske rekkevidden er oppgitt til å være 5,6 mil.

Ford sier Kuga er deres mest solgte SUV-modell i Europa. I 2019 ble det solgt 161.400 Kuga, og siden lanseringen i 2008 har Ford solgt over én million Kuga i Europa.

Også i Norge har Ford solgt jevnt av Kuga. Modellen som nå skal skiftes ut, har gått i 1000 til 1500 eksemplarer årlig siden 2012, bortsett fra de to siste årene der tallene er lavere, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

I tillegg til ladehybriden kommer Kuga som mild hybrid med 150 hestekrefter, og som dieselbil med 190 hestekrefter og firehjulstrekk. Til høsten kommer en hybridversjon med firehjulstrekk og 204 HK.

– Kuga er den første Ford-modellen som tilbys med hele spekteret av sofistikerte hybrid-drivlinjer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse