fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
28 mars 2020 19:30
SMART KJØP: Fra 2015 til og med 2017 ble det registrert 3017 nye Opel Astra i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Blant disse mener David K. Andersen det befinner seg gode bruktbilkjøp. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB
SMART KJØP: Fra 2015 til og med 2017 ble det registrert 3017 nye Opel Astra i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Blant disse mener David K. Andersen det befinner seg gode bruktbilkjøp. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB

En bruktbil som bare er noen få år gammel, kan være et smart kjøp. Garantien holder fortsatt, og tidligere eier har tatt de første og største verditapene.

Bilsalget de senere årene har vært høyt, hvilket gjør at det nå er et godt utvalg i relativt nye bruktbiler som er priset langt under det de kostet i butikken for noen få år siden.

Vi har spurt et to eksperter hvilke bilmodeller de mener vil være smarte bruktbilkjøp akkurat nå.

Andersens bruktbiltips

David K. Andersen driver «Bil og Motorbloggen» og har i en årrekke testet nye biler.

– Kjente og populære bilmodeller kan bety at du betaler mer enn nødvendig. De fleste moderne biler er så bra at det ikke er farlig å tenke litt utenfor boksen, det kan gi mer for pengene, sier Andersen.

Her har han gjort et utvalg av modeller fra 2015 til 2017.

Kompaktbil

Opel Astra

– Ny modell kom i 2016, som betyr moderne og sikker konstruksjon. Fine drivlinjer med turbo bensin- og dieselmotorer. Trygg, stabil og svært komfortabel å kjøre. Fin plass og mulighet for stasjonsvogn for den som trenger det.

Han anbefaler særlig én utgave:

– Se etter en 1,4 turbo 150 hk i premium utstyrsnivå. Da har du varme i frontrute og ratt, ventilerte skinnseter, fantastiske LED Matrix lys og mye fint utstyr vanligvis forbeholdt kostbare luksusbiler. Priser fra 130.000 kroner for 2016-modeller.

Hyundai Ioniq Electric

– 28 kWt batterikapasitet er ikke lenger mye å skryte av, men siden Ioniq utnytter energien effektivt, holder det til opp mot 20 mil, selv om vinteren. Bilen er moderne, velutstyrt, lettkjørt og forholdsvis praktisk og rommelig. Høy kjørekomfort gjør den mer attraktiv på bruktmarkedet.

Familiebil

Honda CR-V

– I samme størrelse som Toyota RAV4, men før så populære CR-V har blitt en delvis glemt modell, som gir gode kjøp i bruktmarkedet. Priser fra 200.000 kroner for den svært sparsommelige 120-hesters dieselen. Legger du på 70.000 til, får du større motor, firehjulsdrift og automat. 160 hk diesel med firehjulsdrift og 8-trinns automat er best.

Andersen mener også at CR-V har mer plass og flere smarte og praktiske løsninger enn konkurrentene, og er en glimrende familiebil.

Ford S-Max

– Helt ny utgave kom i 2016. Like genialt praktisk og rommelig som før, men langt mer komfortabel og moderne, og med mulighet for firehjulsdrift.

Andersen mener den passer best med dieselmotor, mens bensinutgavene gir høyt forbruk.

– Starter under 300.000 kroner, men du må kanskje litt over for å få lav kilometer og riktig drivlinje. Nærmere den perfekte familiebil kommer du ikke.

Storbil

Lexus RX450h

– Ikke størst bagasjerom i klassen for store SUV-er, og du må leve med trinnløs automat. Men etter det går det bare oppover.

Han mener bilen har uovertruffen komfort og en «silkemyk» V6-motor.

– Bilen har også svært høyt utstyrsnivå og fantastisk byggekvalitet.

RX450h er det Lexus kaller en «selvladende» hybrid, altså en hybrid uten eksterne lademuligheter.

– Bilen har et akseptabelt forbruk. I tillegg enestående service fra Lexus-forhandlerne. Denne BMW X5-konkurrenten starter på 550.000 kroner for pent brukte 2016-modeller.

Audi A6 Avant/Allroad

– Stasjonsvogner gir en kombinasjon av dynamikk, komfort og kjøreglede ingen SUV kan matche. Ispedd gode plassforhold for familien, glimrende vinteregenskaper om du velger quattro, og full premium kvalitets- og luksusfølelse.

Her kan man få en utgave med toliters dieselmotor og forhjulsdrift fra under 300.000. Men Andersen mener man bør legge på 30.000 til 40.000 kroner mer og gå for 3.0 V6 TDI quattro.

– Audi gir seks sylindre for mindre penger enn konkurrentene. Allroad er litt dyrere, men gir bedre bakkeklaring og enda bedre fjæringskomfort.

Marthinsens bruktbiltips

Haakon J. Marthinsen er leder for Autolease Norge, som er en del av DNB. Selskapet finansierer og administrerer bilflåter i hele Skandinavia, samlet nærmere 50.000 enheter. Bilene de finansierer, garanterer de annenhåndsverdier for selv. Marthinsen har sjekket internt hvilke biler som per i dag anses som mest attraktive, og basert tipsene sine på dette.

Kompaktbil

– Her velger vi en elbil og en fossil siden behovene er ulike, sier Marthinsen.

Volkswagen e-Golf

Av elbilene anbefales Volkswagen e-Golf.

– Da med den store batteripakken som kom våren 2017. Disse har kommet langt ned i pris. Her finnes det en del gode kjøp.

Ford Focus

De mener også en annen klassisk kompaktbil er verdt å merke seg.

– Ford Focus, det er mye bil for pengene, og bilen leveres med en meget fin 125 hestekrefters bensinmotor

Familiebil

Volkswagen Passat stasjonsvogn

– Kan du tenke litt konservativt her og velge en klassisk stasjonsvogn, så får du mye bil for pengene.

Ekspertene i Autolease trekker fram Volkswagen Passat stasjonsvogn i 2015- til 2017-modell. Både som diesel og plugin hybrid.

Andersen legger til:

– En av de bedre førstegenerasjons plugin hybridene. Selv om rekkevidden ikke er all verden, kommer du nok tre mil, og så går den rimelig økonomisk selv når batteriet er tomt.

Ford Mondeo

I tillegg mener ekspertene i Autolease at det kan være verdt å sjekke ut Ford Mondeo stasjonsvogn med dieselmotor.

Storbil

Tesla Model S

– Tesla Model S er det mange av på markedet nå, og prisene er nede i normale «bruktbilstørrelser». Velg firehjulstrekk, og se etter en faceliftbil som kom sommeren 2016.

BMW 5 serie, Audi A6 og Mercedes E-Klasse

Hvis man klarer å styre unna SUV-trenden, som står sterkt i dag, er det flere stasjonsvogner som peker seg ut.

– Ser vi på tradisjonelle premium stasjonsvogner, er det mye bil for pengene i BMW 5 serie, Audi A6 og Mercedes E-Klasse.

Audi Q5 og Volvo XC 60

Skulle ønsket om en SUV være sterkt, er det et par modeller der som begynner å få en hyggelig pris.

– Audi Q5 og Volvo XC 60, av den gamle typen, har beveget seg en del i pris i det siste. Så her kan du også finne gode kjøp.

Mange elbiler og hybrider har masse hestekrefter, men Andersen mener man ikke skal la seg blende av det:

– Hestekrefter og lynrask akselerasjon hos enkelte ladbare hybrider og elbiler er ikke nødvendigvis like tilfredsstillende i lengden som gode plassforhold, fin kjørefølelse og lavt drivstoff-forbruk.

Galleri

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte