fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
10 mai 2020 19:30
FRA KINA: Xpeng er et bilmerke med kort historie, og G3 er deres første modell. Foto: Produsenten
FRA KINA: Xpeng er et bilmerke med kort historie, og G3 er deres første modell. Foto: Produsenten

I løpet av året vil det dukke opp et nytt bilmerke i Norge. Xpeng vil bli det andre fra Kina, etter at MG nylig ble lansert.

Xpeng Motors ble startet i Guangzhou i 2014. Bak det norske importselskapet Zero Emission Mobility AS (ZEM) står blant annet Star Autoco, som har forhandlet Mercedes-Benz i en årrekke.

Den første modellen som skal prøve seg på det norske elbilmarkedet, er G3, en kompakt-SUV. Bilen skal ha en netto batterikapasitet på 66,5 kWt og en oppgitt rekkevidde på rundt 45 mil.

– Vi skal i første omgang ha to showroom i Norge. Ett på Lørenskog og ett i Bodø, i Star Autocos lokaler, sier Espen Strømme, daglig leder i ZEM.

G3 er selskapets første bilmodell og har vært i salg i Kina siden i fjor. Det skal være solgt mer enn 20.000 eksemplarer der, som til sammen har gått mer enn 100 millioner kilometer uten problemer, ifølge importøren.

Kommer flere

Xpeng G3 skal i hovedsak selges via nettet. Strømme sier kunder som bestiller bil innen 15. juni, er garantert å motta bilen i 2020. Prisen skal ligge under 400.000 kroner. Bilen kommer i to utstyrsversjoner, som begge skal by på det importøren kaller «en omfattende utstyrsliste».

Innvendig er G3 utstyrt med panorama-cockpit med LCD instrumentpanel og 15,6 tommers berøringsskjerm. Motoren yter 194 hestekrefter med et dreiemoment på 300 newtonmeter. G3 skal ha fått toppscore i den asiatiske NCAP-kollisjonstesten.

Produsenten har også P7, en større sedan som nylig ble presentert Kina.

– Neste år, ved påsketider, vil vi kunne tilby Xpeng P7, som skal ha en rekkevidde på 60 mil og firehjulstrekk, sier Strømme.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte