Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
31 mai 2020 19:30
Del på Facebook
STARTET OPP IGJEN: Etter å ha vært stengt på grunn av koronasituasjonen, åpnet fabrikken i Zwickau opp igjen i slutten av april. Foto: Produsenten
STARTET OPP IGJEN: Etter å ha vært stengt på grunn av koronasituasjonen, åpnet fabrikken i Zwickau opp igjen i slutten av april. Foto: Produsenten

Det nærmer seg lansering av Volkswagens elektriske storsatsing ID.3.

I august 2019 gikk den norske Volkswagen-importøren ut med en antatt startpris på den kommende elbilen ID.3. Da var planen at den skulle ligge på 330.000 kroner. Nå forteller de at prisen må justeres opp:

– Situasjonen med Covid-19-pandemien påvirker hele samfunnet og har endret rammevilkårene vesentlig siden i fjor sommer. Blant annet er den norske kronen betydelig svekket, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

Prisjusteringen gjør at basismodellen nå vil starte på 355.000 kroner, i tillegg slipper importøren for første gang en prisindikasjon på de andre utstyrsnivåene. Plus skal koste 405.000, mens topputgaven Max ligger ytterligere 50.000 kroner over det.

I år

Alle modellene vil ved introduksjonen bli levert med samme batteripakke. Den skal yte 58 kWt netto, som gir en oppgitt rekkevidde på 42 mil.

Den norske importøren sier at prisene ikke er helt fastsatt. Det skjer 17. juni, når forhåndssalget av ID. 3 åpner over hele Europa samtidig.

Anita Svanes sier de ikke har fått noen beskjed om at koronasituasjonen vil påvirke produksjon og leveringer. Planen er fortsatt at de første bilene kommer hit til sommeren, og at alle som bestiller introduksjons-utgaven av ID. 3, skal få bilen innen utgangen av året.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse