Annonse
Annonse
STARTET OPP IGJEN: Etter å ha vært stengt på grunn av koronasituasjonen, åpnet fabrikken i Zwickau opp igjen i slutten av april. Foto: Produsenten
STARTET OPP IGJEN: Etter å ha vært stengt på grunn av koronasituasjonen, åpnet fabrikken i Zwickau opp igjen i slutten av april. Foto: Produsenten

Det nærmer seg lansering av Volkswagens elektriske storsatsing ID.3.

I august 2019 gikk den norske Volkswagen-importøren ut med en antatt startpris på den kommende elbilen ID.3. Da var planen at den skulle ligge på 330.000 kroner. Nå forteller de at prisen må justeres opp:

– Situasjonen med Covid-19-pandemien påvirker hele samfunnet og har endret rammevilkårene vesentlig siden i fjor sommer. Blant annet er den norske kronen betydelig svekket, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

Prisjusteringen gjør at basismodellen nå vil starte på 355.000 kroner, i tillegg slipper importøren for første gang en prisindikasjon på de andre utstyrsnivåene. Plus skal koste 405.000, mens topputgaven Max ligger ytterligere 50.000 kroner over det.

I år

Alle modellene vil ved introduksjonen bli levert med samme batteripakke. Den skal yte 58 kWt netto, som gir en oppgitt rekkevidde på 42 mil.

Den norske importøren sier at prisene ikke er helt fastsatt. Det skjer 17. juni, når forhåndssalget av ID. 3 åpner over hele Europa samtidig.

Anita Svanes sier de ikke har fått noen beskjed om at koronasituasjonen vil påvirke produksjon og leveringer. Planen er fortsatt at de første bilene kommer hit til sommeren, og at alle som bestiller introduksjons-utgaven av ID. 3, skal få bilen innen utgangen av året.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet

Flere tema-artikler

  • Alle
  • Bil Og Motor
  • Bolig Og Fritid
  • Livsstil Og Fritid
  • Mat Og Drikke
  • Reise
  • Teknologi Og Vitenskap
vis flere vis alle
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte