fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
28 juni 2020 19:30
TIL HØSTEN: De første Volkswagen ID. 3 vil bli levert til norske kunder i slutten av september eller begynnelsen av oktober. FOTO: MATTHIAS RIETSCHEL / Reuters
TIL HØSTEN: De første Volkswagen ID. 3 vil bli levert til norske kunder i slutten av september eller begynnelsen av oktober. FOTO: MATTHIAS RIETSCHEL / Reuters

Startskuddet for Volkswagens store elbilsatsing er rett rundt hjørnet, og nå åpner importøren for bestillinger av ID. 3.

Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos den norske importøren, legger ikke skjul på at lanseringsplanen har blitt preget av koronapandemien.

– Vi har forsøkt, etter beste evne, å informere våre kunder, men det ble ikke slik vi utgangspunktet hadde planlagt.

Hun forteller at de normalt ville hatt en del prøvekjøringer for pressen, og at det skulle vært noen ID. 3-biler på plass i Norge, slik at kundene kunne danne seg et inntrykk av bilen før de eventuelt bestemmer seg for å bestille. I stedet ble det reiseforbud, stengte fabrikker og permitteringer.

Lanseringsmodellen ID. 3 1st produseres i et begrenset antall på totalt 37.000 eksemplarer, og den norske importøren skal ha skaffet seg en stor andel.

Mest solgt

Bilen har en batteripakke på 58 kWh, større og mindre batteripakker kommer neste år. ID. 3 leveres med bakhjulstrekk, og motoren yter 204 hestekrefter og har et dreiemoment på 310 newtonmeter.

Lanseringsutgaven er mulig å bestille fram til 16. juli, og de første bilene kommer til Norge i månedsskifte september/oktober, ifølge importøren. Velger man å ikke være blant det som kalles «1st Mover Club», blir det leveringsstart mot slutten av året.

ID. 3 1st kommer i tre utstyrsvarianter, med priser fra 351.900 til 452.200 kroner. De første bilene mangler noe funksjonalitet på head-up- displayet og digital oppkobling, som blir oppdatert kostnadsfritt i 2021.

Selv om lanseringsperioden har vært vrien, er Svanes sikker på at det skal leveres mange ID. 3 i år.

– Ja, vi tror fortsatt at bilen skal bli Norges mest solgte i 2020.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte