fbpx
Annonse
Annonse
STØRSTE MERKE: Volkswagen ble det mest kjøpte bilmerket i Norge i 2020, for tiende året på rad. Blant annet på grunn av store leveringer av ID. 3 mot slutten av året. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STØRSTE MERKE: Volkswagen ble det mest kjøpte bilmerket i Norge i 2020, for tiende året på rad. Blant annet på grunn av store leveringer av ID. 3 mot slutten av året. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sjefen for Norge største bilselskap ser for seg to scenarioer for 2021, og håper på ett av dem.

Harald A. Møller er Norges største bilimportfirma. Firmaets sjef, Ulf Tore Hekneby, tror de kommer til å selge nærmere 90 prosent elbiler i 2021. Selskapet har bilmerkene Audi, Seat, Skoda og Volkswagen.

– Det er to viktige faktorer her, et statsbudsjett som opprettholder forutsigbarhet og at Esa lot oss beholde elbilinsentivene. Dette er avgjørende for at vi skal klare å levere kun utslippsfrie biler i 2025, sier Hekneby.

EØS-tilsynet Esa ga i midten av desember grønt lys for at Norge kan forlenge insentiver som avgiftsfritak for elbiler i to år til.

70 prosent av totalen

Av totalmarkedet for personbiler i Norge i 2020 var det drøyt 50 prosent elbiler. Ifølge Hekneby viser dette at vi fortsatt har en lang vei å gå til et helt utslippsfritt nybilsalg. Av en bilbestand på 2,8 millioner kjøretøy i Norge er i dag rundt 10 prosent elektrisk.

– Det betyr at det fortsatt vil være viktig med insentiver i tiden som kommer. I tillegg må det være en fortsatt innsats på ladeinfrastrukturen.

Når det gjelder 2021, ser han for seg to scenarioer.

– Det har aldri vært vanskeligere å spå et totalmarked. Hvis alt slår til på en positiv måte, kan det bli på 160.000 personbiler. Vi vet blant annet at vi, og mange andre, har mange biler i bestilling, og at det kommer mange nye modeller. Det kan også slå motsatt ut, vi vet jo ennå ikke omfanget og varigheten av pandemien. Men vi legger planer for at 2021 blir bra.

Hekneby anslår at det blir 70 prosent elbiler i totalmarkedet for alle merker i 2021.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte