fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
25 april 2021 19:30
SHOWROOM: Cupra satser på å ha lite fysisk tilstedeværelse. Foreløpig begrenset til ett visningsrom på Skøyen i Oslo, hvor den nye Formentor er utstilt. Foto: Importøren
SHOWROOM: Cupra satser på å ha lite fysisk tilstedeværelse. Foreløpig begrenset til ett visningsrom på Skøyen i Oslo, hvor den nye Formentor er utstilt. Foto: Importøren

Cupra vil være noe helt for seg selv. Imaget skal være mer sprekt og sporty enn hos andre merker i Volkswagen-konsernet.

Sjefen for Cupra i Norge, Ole Kristian Ågotnes, understreker at de ønsker å skille seg ut fra mengden. Første modell som får den jobben, er Formentor.

– Cupra Formentor er en perfekt merkevarebygger for oss, med det distinkte Cupra-designet synlig fra alle vinkler. Så følger vår første fullelektriske modell, Cupra Born. Den har et stort potensial til å treffe veldig godt i vårt marked, mener Ågotnes.

Tidligere var Cupra en betegnelse som satt på de sprekeste Seat-modellene. I dag er Cupra skilt ut som en selvstendig produsent, men tilhører altså fortsatt Volkswagen-konsernet. Det betyr at det er tett med konkurrenter som er i slekt, flere av dem bestselgere i Norge – fra merker som Audi, Skoda og Volkswagen.

Ikke bestselger

– Vi kommer ikke til å toppe salgslistene, men bilene som kommer nå, skal være med på å bygge veien videre for Cupra i Norge.

Formentor er det de kaller «SUV-coupé», og blir tilgjengelig med to ladehybrid motorer, på 204 eller 245 hestekrefter. Dette er drivlinjer som man også finner i Volkswagen Golf. Formentor koster henholdsvis 399.000 og 420.000 kroner.

Men det er neste lansering som har det beste potensialet i Norge, elbilen Born. Den bygges på samme plattform som Volkswagen ID.3. Ågotnes deler foreløpig ikke så mange detaljer om modellen, men det er grunn til å tro at den vil ha spesifikasjoner man kjenner igjen fra ID. 3. Born er ventet til Norge i år, og Ågotnes lover mer informasjon om modellen om kort tid.

Cupra skal ikke ha tradisjonelle bilbutikker. Deres eneste fysiske tilstedeværelse i dag er et rykende ferskt visningsrom på Skøyen i Oslo, men handelen skal foregå digitalt via merkets nettside.

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte