fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
02 mai 2021 19:30
KJØRER FILM: Karl Eirik Haug kjører Carl's Cars fra papir til filmer på nett. Foto: Privat
KJØRER FILM: Karl Eirik Haug kjører Carl's Cars fra papir til filmer på nett. Foto: Privat

I 2015 kom den siste utgaven av det prisbelønte bilmagasinet Carl's Cars ut. Nå gjenoppstår magasinet i et nytt format.

Da Karl Eirik Haug lanserte Carl's Cars i 2001, var ønsket å formidle noe mer enn bare bil. Magasinet hadde undertittelen «a magazine about people». Bladet vant priser både i Norge og internasjonalt, og ble blant annet kåret til «Magazine of the Year» av Society of Publication Designers.

Etter 30 utgaver var det slutt for Carl's Cars på papir. Etter flere års pause gjenoppstår magasinet nå på nett, som carlscarsmagazine.com.

– Ting har forandret seg veldig siden vi startet. Det går fortsatt an å lage papirmagasiner, men jeg har ikke lyst til å gjøre det samme som før. Vi har lyst til å videreformidle små øyeblikk, som når sola skinner gjennom trærne mens du er ute på veien, og da passer det med små filmer, sier Karl Haug.

På nettsiden kan man nå se to filmer laget av Sune Eriksen. Filmene er et par minutter lange, uten prat, men med originalmusikk. Den ene er fra den gamle bebyggelsen i Lærdal, mens den andre følger en Ferrari 308 GTB gjennom skogen.

Alternative filmer

Papirmagasinet var kjent for å bruke bilder av svært høy kvalitet, der man ofte viste bilene i settinger som var ukonvensjonelle i bilblad-sammenheng. Haug ønsker å gjøre noe av det samme med filmene.

– Det finnes massevis bilfilmer på nett, presentasjoner av biler og slikt, men det er et stort rom for å ha andre typer fortellinger, der vi kan kombinere bil med det andre du opplever når du er ute og kjører.

Målet er at alle filmene skal ha spesialskrevet musikk. Den nøyaktige planen for når nye filmer skal slippes, er ikke klar ennå, men Haug sier de for øyeblikket jobber med et par filmer til.

– Det skal være variert innenfor rammene av to minutter, men det kan også tenkes at det kommer noen lengre filmer, og det er en kø av folk som vil bidra.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte