Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Tema
NTB
27 november 2022 19:30
Del på Facebook
FØRSTE UTGAVE: Nissan Leaf ble lansert i Norge i 2011. Siden den gang er den solgt i et antall som ingen andre elbiler er i nærheten av her til lands. Foto: Øivind Skar / NTB
FØRSTE UTGAVE: Nissan Leaf ble lansert i Norge i 2011. Siden den gang er den solgt i et antall som ingen andre elbiler er i nærheten av her til lands. Foto: Øivind Skar / NTB

Blant elbilene som kjører rundt i Norge, er det aller flest Nissan Leaf.

I disse dager registreres Nissan Leaf nummer 75.000 i Norge. Det gjør den til den desidert mest utbredte elbilen i Norge gjennom tidene. Neste på listen er Volkswagen e-Golf med cirka 48.000 eksemplarer, fulgt av Tesla Model med drøyt 38.000 biler.

Leaf ble kåret til årets bil i 2011, har blitt oppgradert flere ganger underveis og kom i en ny generasjon i 2017. Den første Leafen her til lands ble levert ut 30. oktober 2011.

– Nissan Leaf har en sterk historie her i Norge. Det er jo sjelden en bilmodell har et såpass langt og godt liv, sier Stian Thrane, kommunikasjonssjef i Nissan.

I inneværende år, til og med oktober, ligger Leaf på 14. plass i registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Stor del av æren

Blant dem som kjører elektrisk, har svært mange har Nissan Leaf som sin første elbil.

annonse

– Leaf har en veldig stor del av æren for elbilenes suksess. Nissan banet vei med denne elbilen. Det eksisterte kun en håndfull masseproduserte og kollisjonstestede elbiler da Leaf kom i 2011, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Ifølge elbilforeningens statistikk er det nå 531.000 elbiler på norske veier, mens den totale personbilbestanden er på 2,9 millioner biler. Ved utgangen av 2011 var elbilbestanden 5381 biler.

– Vi tipper vi når én million person-elbiler mot slutten av 2025, sier Bu.

Hun legger til at det ikke betyr av vi er mål. Det skjer først, mener Bu, når alle kjøretøy har null i utslipp.

– For å komme dit trenger vi fortsatt gode rammebetingelser som sikrer at det er mest lønnsomt å velge og å kjøre elbiler, understreker hun.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte