Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
15 mars 2020 19:30
Del på Facebook
MEGA-GT: Koenigsegg sier Gemera er verdens første «Mega-GT», og det er den første fireseteren fra fabrikken. FOTO: Produsenten
MEGA-GT: Koenigsegg sier Gemera er verdens første «Mega-GT», og det er den første fireseteren fra fabrikken. FOTO: Produsenten

Den svenske hyperbilprodusenten Koenigsegg kommer nå med sin første «familiebil».

Koenigsegg har siden 1994 laget ekstreme sportsbiler på fabrikken i Ängelholm i Skåne, gjerne med en V8-bensinmotor og et voldsomt antall hestekrefter.

Gemera har fire seter og en hybrid drivlinje, men så stopper de aller fleste likhetstrekk med det man forbinder med en fornuftig bil.

Riktignok er den midtstilte bensinmotoren på kun to liter og med tre sylindre, men den yter 600 hestekrefter, noe som gjør at Koenigsegg har gitt den navnet «Tiny Friendly Giant». I tillegg har bilen tre elmotorer, en for hvert bakhjul og en som er montert på veivakselen. Det gjør at Gemera har en total systemeffekt på 1700 hestekrefter og et dreiemoment på absurde 11.000 newtonmeter.

Vekten på kjøretøyet er 1715 kilo, og null til hundre-tiden skal være på 1,9 sekunder. Toppfarten er ikke oppgitt, men girkassen skal klare hastigheter på i hvert fall 400 kilometer i timen.

Ett trinn

Som i hyperbilen Regera er det en girkasse med kun ett trinn, en oppfinnelse fra deres egne rekker som heter Koenigsegg Direct Drive.

Batterikapasiteten er på 15 kWh, og bilen kan kjøre opptil fem mil rent elektrisk. Produsenten sier at den totale rekkevidden i motorveihastighet skal være på 100 mil før man må tanke opp.

– Dette gjør Gemera til en ekte familieorientert, kontinentkryssende Autobahn-rakett, sier Koenigsegg i presentasjonen av bilen.

Kjøreegenskapene skal ivaretas av firehjulstrekk, momentvektorteknologi som porsjonerer dreiemomentet til hjulene, og firehjulsstyring.

Noen pris har ikke Koenigsegg oppgitt, men planen er å bygge 300 eksemplarer av Gemera.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse