Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
01 oktober 2021 02:00
Del på Facebook

1843: Den britiske søndagsavisen News of the World kom ut første gang i London. Avisen var fra første stund rettet mot en folkelig leserkrets, med stor vekt på kriminalstoff og pikante rapporter fra sedelighetspolitiets hverdag. Mediemagnaten Rupert Murdoch skaffet seg kontroll over avisen i 1969 og la den om til tabloidformat i 1984, som en søsteravis til The Sun. På et tidspunkt hadde News of the World større spredning enn noen annen engelskspråklig avis i verden. I Murdoch-æraen satset avisen tungt på kjendisstoff og pådro seg dessuten klengenavnet «Screws of the World» på grunn av sin aldri sviktende appetitt på sexskandaler. I 2011 ble det kjent at avisen hadde telefonavlyttet et stort antall kjente personer for å skaffe seg informasjon. Skandalen førte til at avisen ble avviklet etter 168 års drift. Siste utgave kom på gaten 10. juli 2011, med forsidetittelen «Thank you & goodbye».

1975: Tungvektsmesterne Muhammad Ali og Joe Frazier barket sammen i ringen for tredje og siste gang. I de foregående møtene (1971 og 1974) hadde bokserne vunnet én gang hver. Sluttoppgjøret mellom de bitre rivalene fant sted i Manila og ble markedsført som «Thrilla in Manila». Kampen skulle bli så brutal og utmattende at den etter manges mening kom til å merke de to mennene for livet. Ali grep initiativet i de første rundene, men Frazier slet seg inn igjen i kampen og traff motstanderen med en rekke knusende venstrehooker i sjette runde. Etter ni runder viste begge tydelige tegn på utmattelse. Etter elleve var Fraziers ansikt så oppsvulmet at han knapt kunne se. Fraziers trener Eddie Futch besluttet å kaste inn håndkleet etter fjorten runder, og Muhammad Ali ble tilkjent seieren på teknisk knockout. Ali uttalte senere om den rystende bataljen: «Joe og jeg dro til Manila som mestere. Vi kom hjem igjen som gamle menn.»

2017: Den dødeligste masseskytingen i amerikansk historie fant sted under countryfestivalen Route 91 Harvest i Las Vegas. Rundt 22.000 mennesker var samlet til festival ved Las Vegas Boulevard, da en mann åpnet ild fra et vindu i 32. etasje i det nærliggende Mandalay Bay Hotel. I løpet av 10 minutter løsnet han mer enn 1000 rifleskudd mot mengden. 60 personer ble drept og 411 ble såret av skuddene. I tillegg ble hundrevis skadd i panikken som utbrøt. Gjerningsmannen, den 64-årige regnskapsføreren, eiendomsinvestoren og gambleren Stephen Paddock, rakk å ta sitt liv før politiet stormet rommet hans. Paddock var tidligere ustraffet og hadde ingen tilknytning til ekstremistiske miljøer. Han skal heller ikke ha gitt uttrykk for ytterliggående holdninger i noen retning. Motivet for ugjerningen er fortsatt uklart.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse