Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
06 februar 2023 02:00
Del på Facebook

1958: 6. februar 1958 huskes som den svarteste dagen i fotballklubben Manchester Uniteds historie. Åtte av lagets spillere mistet livet da flyet de var om bord i skled av rullebanen under takeoff fra München. Stjerner som Roger Byrne, Tommy Taylor og 21 år gamle Duncan Edwards var blant de omkomne. Målvakten Harry Gregg reddet flere av sine medspillere ut av det brennende flyvraket. En av dem var Bobby Charlton, som skulle oppleve å bli verdensmester for England i 1966. United kjempet om engelsk ligagull og var klare for semifinale i europacupen da ulykken skjedde. Det sterkt reduserte laget røk senere ut av europacupen og falt ned til en 9. plass i ligaen. Likevel klarte United på nesten mirakuløst vis å ta seg til FA-cupfinalen på Wembley, bl.a. etter å ha slått ut Sheffield Wednesday mindre enn to uker etter ulykken. I finalen tapte de 2–0 for Bolton.

1968: De 10. olympiske vinterleker åpnet i Grenoble i Frankrike. Doping var blitt et hett tema i idretten i løpet av 1960-årene, og Grenoble-OL var det første i historien med dopingkontroll. Alle de 86 stikkprøvene som ble tatt, var negative. Lekene skulle bli en stor triumf for Norge, som ble beste nasjon med totalt 14 medaljer (6 gull). I langrenn stakk nordmennene av med seieren i både dame- og herrestafetten, mens Ole Ellefsæter og Harald Grønningen sørget for gull på henholdsvis 50 og 15 km. I tillegg ble Magnar Solberg mester i skiskyting og Fred Anton Maier i hurtigløp på skøyter (5000 meter). Peggy Flemming vant damenes kunstløpkonkurranse. Det var det første amerikanske gullet i disiplinen siden 1961, da hele USAs kunstløplandslag omkom i en flyulykke.

1998: Den østerrikske popstjernen Falco mistet livet i en bilulykke. Falco (egentlig Johann Hölzel) var en representant for «den nye tyske bølgen» av elektronisk, new wave-inspirert popmusikk som oppsto i Vest-Tyskland på tampen av 1970-tallet. Han fikk sin første hit i Europa med «Der Kommissar» i 1981. Fem år senere erobret han også britiske, amerikanske og japanske hitlister med «Rock Me Amadeus» (1985). Falco hadde sju albumutgivelser bak seg da han kolliderte med en buss under et opphold i Den dominikanske republikk. Hans åttende album, «Out of the Dark (Into the Light)» kom ut fire uker etter hans død. Ifølge Wikipedia er Falco den mestselgende østerrikske popartisten gjennom alle tider.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse