1824: Arkitekten Jacob Wilhelm Nordan ble født i København. Som barn flyttet han med moren til Norge, der han skulle sette synligere spor etter seg enn de aller fleste enkeltpersoner. Rundt om i landet er det reist hele 96 kirker tegnet av Nordan. Det gjør Nordan til Norges mest produktive kirkearkitekt. Flertallet av kirkene er i tre, som Helgheim i Jølster, Åsskard i Surnadal og Kvelde i Larvik. Av steinkirker kan nevnes Kampen, Sofienberg og Nordstrand i Oslo. Nordan tegnet også en mengde offentlige bygg, som Sagene skole og Grünerløkkas brann- og politistasjon. Mest kjent av verkene hans er trolig Møllergata 19, Oslos hovedpolitistasjon, som sto ferdig i 1866. Nordan føyde til bygningens tredje etasje i 1876.
1945: Et av tidenes mest berømte krigsfotografier ble tatt da seks amerikanske soldater reiste pålen med det amerikanske flagget på øya Iwo Jima under kampene i Stillehavet. Fotograf Joe Rosenthal mottok Pulitzer-prisen for bildet samme år. Av de seks soldatene som er helt eller delvis synlige på bildet, ble tre drept i kamp i løpet av de påfølgende ukene. De tre som overlevde ble hyllet som helter hjemme i USA etter krigen. Harlon Block, som står bøyd over flaggstangens rot til høyre på bildet, ble først feilidentifisert som en soldat ved navn Henry Hansen. Blocks mor sendte krav til myndighetene om å få feilen rettet, idet hun viste til at hun hadde «skiftet så mange bleier på den guttens rumpe at jeg vet at det er min gutt.» Mer enn halvannet år etter at Block falt i slaget ved Iwo Jima, ble han offisielt anerkjent som en av de seks mennene på bildet.
1980: Skøyteløperen Eric Heiden vant gull på 10.000 meter under de olympiske vinterlekene i Lake Placid. Han ble dermed den første i historien til å vinne fem individuelle gullmedaljer i ett og samme OL, og han er fremdeles den eneste vinterolympieren som har klart bragden. Heiden sopte egenhendig inn flere gullmedaljer enn alle nasjonene som deltok i lekene, med unntak for Sovjetunionen og DDR. På sine fem distanser satte 21-åringen fire olympiske rekorder. Han satte også verdensrekord på 10.000 meter med tiden 14.28.13. Eric Heiden la opp som skøyteløper etter 1980-sesongen og tok fatt på en karriere som proffsyklist. Etter idrettskarrieren har han arbeidet som ortopedisk kirurg.
(©NTB)