Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
17 november 2019 02:00
Del på Facebook
H. H. Holmes' «Castle». Foto: Wikimedia Commons
H. H. Holmes' «Castle». Foto: Wikimedia Commons

1894: Seriemorderen og hotellverten H.H. Holmes ble arrestert i Boston. Holmes blir ansett som et av de tidligste kjente eksemplene på forbrytere av dette slaget i USA. Han begikk trolig sitt første drap i 1891, men hans makabre virksomhet nådde et høydepunkt under verdensutstillingen i Chicago i 1893. Holmes drev da et hotell i byen, i en bygning han hadde innredet som et labyrintisk skrekk-kabinett. Blant annet hadde han sørget for lydtette vegger og lagt gassledninger inn til flere av rommene. Holmes tilsto drap på 27 mennesker, de fleste av dem kvinner, men det antas at tallet var høyere. Han ble henrettet i 1896. Journalisten og forfatteren Erik Larson fortalte Holmes’ historie i dokumentarboka «The Devil in the White City» (2003). Boka kom ut på norsk i 2016.

1971: Glamrockbandet Slade inntok toppen av britiske hitlister med «Coz I Luv You». Singelen ble den første av seks listetopper for Slade i England, og introduserte bandets mye diskuterte maner med å feilstave låttitler. Sammen med senere Slade-titler som «Mama Weer All Crazee Now» og «Cum On Feel the Noize» satte sangen sinnene i kok hos engelsklærere, som mente bandets slumsete ortografi satte et dårlig eksempel for ungdommen. I 1972 ga bandet ut konsertalbumet «Slade Alive!». Plata tilbrakte et helt år på britiske albumlister, og er blitt omtalt som en av rockens mest innflytelsesrike liveinnspillinger. Blant de mange bandene som skal ha bekjent sin gjeld til Slade er Nirvana, Sex Pistols, The Ramones, Kiss, Mötely Crüe, Def Leppard, The Clash, Smashing Pumpkins og Oasis.

2003: Filmskuespilleren Arnold Schwarzenegger avla ed som guvernør i California. Schwarzenegger hadde begynt sin karriere som kroppsbygger, og innvandret fra Østerrike til USA i 1968. Ifølge eget utsagn hadde han sympatisert med det republikanske partiet siden han hørte Richard Nixon i en TV-debatt samme år. Som guvernør la han seg først på en knallhard linje overfor Californias demokratisk dominerte delstatsforsamling, men med tiden ble hans holdning mer samarbeidsorientert og moderat. Han ble sittende i guvernørembetet til januar 2011. Schwarzenegger har i senere år engasjert seg i klimakampen, og blant annet gjort seg til talsmann for et kosthold med mindre kjøtt og mer plantebasert føde. Ved flere anledninger har han også rettet skarp kritikk mot president Donald Trump.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse