Annonse
Annonse
Christina Hovde. Foto: Jenny S Engvig
Christina Hovde. Foto: Jenny S Engvig

Vi bor i en by som nok ikke er så ulik andre norske byer. En by med innbyggere, som er glad i og brenner for hjemstedet sitt. En by som har sine styrker og svakheter.

Samtidig representerer vi en region, som har stått trofast ved Ap gjennom generasjoner. Vi bor i et område som har lagt sin skjebne i troen på sosialdemokratiet og på verdien av fellesskapstankegangen. Nå opplever vi at det er de som hevder å gå i bresjen for dette fellesskapet, som svikter både oss og sin egen ideologi.

Vi er et samfunn som har satt sin lit til et parti som har gitt oss lovnader, og som nå har brutt tilliten og sviktet oss en gang for mye. – Føden var dråpen…

Har Kristiansund blitt en by som politikerne innenfor Ring 3 ikke synes verd å investere i og ivareta? Har vi blitt en by Ap sentralt har valgt å overse, i sin iver etter makt og posisjonering nye steder?

Er det virkelig så lett å svikte et samfunn, som har vært partitro støttespiller gjennom generasjoner? – Det inngir i så fall ikke mye tillit.

Ap står ikke like støtt som de før har gjort.
De mest åpenbare årsakene til sviktende oppslutning synes ikke partiets ledergruppe å ta innover seg.

Partiet har hatt mye uroligheter innad, men har glatt oversett sitt grunnleggende problem; det faktum at de på sentralt hold har fjernet seg milelangt fra egne velgere. De har rett og slett mistet grepet om grasrota, og de svikter distriktene gjennom sin sentraliseringshunger.

Er det slik at skremmende mange folkevalgte flytter inn i en boble i det de inntar Stortinget?

Det er trist å se fortvilelsen hos våre lokale Ap-politikere, som har jobbet og jobber godt for regionen. Men hva hjelper vel det, når våre tillitsvalgte ikke blir hørt av sine egne? Når de ikke engang får svar på sine henvendelser?

Hva er vitsen når motkreftene, for å utvikle og styrke vår by og vår region, ligger i det man tidligere oppfattet som egne rekker?

Historien har vist at Ap-velgere er av det trofaste slaget. Og spørsmålet er, – lever partiets velgere bare med en utdatert illusjon om hva Ap står for?

Det er opp til Ap å motbevise dette gjennom handling. Det begynner å haste…

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte