fbpx
Annonse
Annonse
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Går vi på samme smellen med sykehuset på Hjelset? Alt tyder på det. Ingen vet hvor dyrt eller lite det blir, om det realiseres.

Da sykehuset i Kirkenes åpnet 12. oktober i 2018 så skulle man tro det var en gledens dag, men dessverre – slik ble det ikke. Sykehuset var langt fra ferdigstilt og viste seg å inneha mange alvorlige feil. Det var kraftig arealmessig underdimensjonert  i forhold til behov og oppgaver det skulle håndtere for å kunne dekke tilfredsstillende pasientbehandling. Da snakker vi altså om et flunkende nytt sykehus som skal dekke et stort område geografisk med pasienter langveisfra. Over tusen byggtekniske mangler og feil ble raskt konstatert.

Allerede før det var gått to måneder gikk leger ved sykehuset ut og advarte helseforetakene mot at sånne mistak og feil ble gjort ved andre sykehusprosjekter, men åpenbart til liten og ingen nytte.

Når vi nå ser at sykehuset på Hjelset er krympet ned med bortimot 20 000 kvadratmeter fra opprinnelig plan og fortsatt må nedskaleres for å kunne bli realisert, forstår vi at ingen råd og advarsler er fulgt eller tatt hensyn til. Det viktigste er å få realisert en plan uansett hvor fjern den er fra utgangspunktet.

Det er liten tvil om at både Nordmøre og Romsdal vil få et samlet dårligere tilbud enn de har i dag. Det må nevnes at sykehuset aldri har vært planlagt med barneavdeling selv fra starten av prosjektet.

Ta også med at aktiviteten ved regionsykehuset for Trøndelag og Møre & Romsdal skal nedskaleres for å få finansiert sykehuset, så forstår alle at en ny varslet katastrofe i norsk sykehusbygghistorie er i anmarsj om ikke man tar til fornuft og skrinlegger Hjelset en gang for alle og satser på de to sykehusene man har.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte