Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
30 august 2021 13:56
Del på Facebook
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mange politikere på Stortinget synes å ha glemt at de er folkets tillitsmenn. Problemet er at mange av disse politikerne ikke lenger hører på vanlige folk. De sentrale politikerne forholder seg stort sett til fagfolk. Dette er fagfolk som har fått delegert veldig mye makt. I helsevesenet har de overtatt hele makten.

Når det gjelder sykehusene, er det helseforetakene som styrer. Det eneste verktøyet politikerne har igjen i forhold til styringen av sykehusene, er helseminister Bent Høie. Det er sannelig ikke mye til hjelp.

Bunadsgeriljaen er viktig

Heldigvis har vi mange som taler Erna og hennes medsammensvorne midt i mot. Heldigvis har vi Bunadsgeriljaen og mange andre som snakker på vegne av den vanlige mann og kvinne i dette landet. Ikke minst er det viktig at noen tar parti med de kvinnene som skal føde barn i dette landet. Det virker ikke som om helsebyråkratene er opptatt av de fødenes ve og vel. Veien til fødestuene blir stadig lengre – sykehus legges ned. Sentraliseringen er det store mantra for økonomene som er mer opptatt av kroner enn av mennesker og deres skjebne.

Bruk stemmeseddelen

Det er viktig at alle bruker stemmeretten sin denne gang. Det er viktig at folket står opp mot dem som misbruker sin makt og sin stilling. Det at politikere jobber mot det som er vanlig folkes beste kan ikke fortsette. Nå er vi kommet til en skillevei.

Nå er det mange som roper høyt om all verdens saker. Mange synes også ha helt urealistiske drømmer om hva som skal skje i årene som kommer. Uansett er det viktig at politikerne bidrar til å drive en ansvarlige politikk. Det å rive ned alt det som gjennom generasjoner er bygget opp av sykehus og andre velferdsinstitusjoner hvor folk bor, det skjønner jeg lite av.

Mange politikere svikter sitt folk

Vi har et demokrati som er basert på at folkevalgte politikere fra hele landet samles i Stortinget. De er innvalgt av folket for å snakke folket sin sak. Men dette viktige prinsippet synes mange å glemme. I løpet av kort tid synes det ikke å være problematisk å stemme mot vedtak de selvsagt skulle stemme for. Det å være en lokalt innvalgt stortingsrepresentant som bidrar til at egne sykehus legges ned, er selvsagt ikke akseptabelt. Det at politikere går inn for veiprosjekter som flertallet av folket i deres valgkrets er i mot, er heller ikke greit. Men slikt skjer hele tiden – og det i mange saker.

Nå er det på tide at velgerne gir slike politikere beskjed om at det ikke er greit at man glemmer dem som politikerne skal representere.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Alf Helge Fevaag · 2 år siden
    En stemme på AP, Høyre, KrF, eller Venstre, er en stemme MOT sykehuset!

    De som stemmer på ett av disse partiene støtter i realiteten den politikken som disse partiene fører!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 1 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse