fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
30 august 2021 13:56
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mange politikere på Stortinget synes å ha glemt at de er folkets tillitsmenn. Problemet er at mange av disse politikerne ikke lenger hører på vanlige folk. De sentrale politikerne forholder seg stort sett til fagfolk. Dette er fagfolk som har fått delegert veldig mye makt. I helsevesenet har de overtatt hele makten.

Når det gjelder sykehusene, er det helseforetakene som styrer. Det eneste verktøyet politikerne har igjen i forhold til styringen av sykehusene, er helseminister Bent Høie. Det er sannelig ikke mye til hjelp.

Bunadsgeriljaen er viktig

Heldigvis har vi mange som taler Erna og hennes medsammensvorne midt i mot. Heldigvis har vi Bunadsgeriljaen og mange andre som snakker på vegne av den vanlige mann og kvinne i dette landet. Ikke minst er det viktig at noen tar parti med de kvinnene som skal føde barn i dette landet. Det virker ikke som om helsebyråkratene er opptatt av de fødenes ve og vel. Veien til fødestuene blir stadig lengre – sykehus legges ned. Sentraliseringen er det store mantra for økonomene som er mer opptatt av kroner enn av mennesker og deres skjebne.

Bruk stemmeseddelen

Det er viktig at alle bruker stemmeretten sin denne gang. Det er viktig at folket står opp mot dem som misbruker sin makt og sin stilling. Det at politikere jobber mot det som er vanlig folkes beste kan ikke fortsette. Nå er vi kommet til en skillevei.

Nå er det mange som roper høyt om all verdens saker. Mange synes også ha helt urealistiske drømmer om hva som skal skje i årene som kommer. Uansett er det viktig at politikerne bidrar til å drive en ansvarlige politikk. Det å rive ned alt det som gjennom generasjoner er bygget opp av sykehus og andre velferdsinstitusjoner hvor folk bor, det skjønner jeg lite av.

Mange politikere svikter sitt folk

Vi har et demokrati som er basert på at folkevalgte politikere fra hele landet samles i Stortinget. De er innvalgt av folket for å snakke folket sin sak. Men dette viktige prinsippet synes mange å glemme. I løpet av kort tid synes det ikke å være problematisk å stemme mot vedtak de selvsagt skulle stemme for. Det å være en lokalt innvalgt stortingsrepresentant som bidrar til at egne sykehus legges ned, er selvsagt ikke akseptabelt. Det at politikere går inn for veiprosjekter som flertallet av folket i deres valgkrets er i mot, er heller ikke greit. Men slikt skjer hele tiden – og det i mange saker.

Nå er det på tide at velgerne gir slike politikere beskjed om at det ikke er greit at man glemmer dem som politikerne skal representere.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Alf Helge Fevaag · 28 dager siden
    En stemme på AP, Høyre, KrF, eller Venstre, er en stemme MOT sykehuset!

    De som stemmer på ett av disse partiene støtter i realiteten den politikken som disse partiene fører!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte