Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
16 november 2022 12:25
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er helt ufattelig at regjeringspartiene nekter å stille til Debatten i NRK som tirsdag 15. november tok opp alle problemene mange mennesker nå opplever i en ny dyrtid. Begrunnelsen om at de ikke vil stille så lenge man forhandler i Stortinget om nytt statsbudsjett, er jo helt tåpelig.

Et synkende skip

Med de tragiske vitnesbyrdene som ble lagt frem i debatten til Solvang – og med at partier som Rødt og SV stiller – så mister jo regjeringspartiene hele momentet. Hadde de stilt opp kunne de kanskje ha svart og begrunnet sine forslag. Dette viser nok en gang at partienes ledelse er ute på bærtur. Det viser også at de har omgitt seg med rådgivere som ikke forstår hva som skjer i velgerskaren. Nå er både Arbeiderpartiet og Senterpartiet i ferd med å skru ut bunnventilen på partiskuta – og da blir det snart totalhavari. Når en båt er i ferd med å gå ned, hjelper det lite at man skal vurdere hva man skal gjøre. Da kreves det øyeblikkelig handling. Men partiledelsen synes å være helt handlingslammet mens velgerne fosser ut.

Ved havari må det handles

Arbeiderpartiet har nylig hatt et krisemøte. Men det synes ikke som kapteinen har forstått at han er om bord på et synkende skip. Kapteinen på «Titanic» var også overbevist om at ingen isfjell kunne senke skipet. På tross av varsel om seks isfjell fortsatte passasjerskipet med full fart. Den 15. april i 1912 gikk det stolte skipet ned i Nord-Atlanteren etter at et isfjell lagde en 90 meter lang flenge på styrbord side. 1500 mennesker mistet livet.

Hver eneste dag er det norske velgere som mister tilliten til regjeringen som fortsetter kursen med å komme med forslag som i alle fall ekte sosialdemokrater ser på som håpløse. Alle priser løper løpsk. Også offentlig sektor øker sine utgifter. Dette rammer alle om man er fattig eller rik.

De lever i sin egen verden

Det synes som om at mange politikere lever i sin egen verden. De synes helt å ha glemt at de er valgte tillitsmenn for det norske folk. Forsetter det slik er faren overhengende at vi også kan få amerikanske tilstander i Norge. Politikerforakten har vel aldri vært større.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Stein Watten · 1 år siden
  Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man faktisk ser ut til å ha mistet egne følelser og empati. Tenk - Arbeiderpartiet - av alle - vil ikke stille til debatt om fattigdom! Og det i en situasjon, der fattigdom har eksplodert på deres vakt! Samtidig tjener Staten mere penger enn noen gang, men evner ikke å kvele fattigdom?

  Kanskje dere vil stille opp hjemme hos de som blir matløse på julaften, og forklare hvorfor? Vil unnskyldningen blir en reprise på omkvedet vi har hørt i lange tider nå - "Grunnen er at vi er redd inflasjon, og at rentene stiger. Dessuten er det Putin sin skyld. Ikke vår."?

  Det blir faktisk ikke noe bedre av at man i desperasjonen kommer inn på NRK med egen kronikk, noen timer etter denne gedigne fadesen, med tittelen - "Vi skulle takket ja til debatten", med en serie så rent fortreffelige argumenter for alt det gode Arbeiderpartiet gjør. Så hvorfor stilte dere ikke? Sa Pr-folka "nei"? Eier dere overhodet ikke skam? Er all empati og selvfølelse forduftet? Eller er det slik at det eksploderende antall fattige, ikke er "vanlige folk"?

  Oppriktig talt - dersom dere har et snev av selvvuderingsevne igjen - gå i dere selv, og hver enkelt statsråd bør stille seg spørsmålet - "Er jeg skikket til oppgaven". Svar på spørsmålet, uten å spørre pr-folka først!

  https://www.nrk.no/ytring/vi-skulle-takket-ja-til-nrk-debatten-1.16180217

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse