Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
16 november 2022 12:25
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er helt ufattelig at regjeringspartiene nekter å stille til Debatten i NRK som tirsdag 15. november tok opp alle problemene mange mennesker nå opplever i en ny dyrtid. Begrunnelsen om at de ikke vil stille så lenge man forhandler i Stortinget om nytt statsbudsjett, er jo helt tåpelig.

Et synkende skip

Med de tragiske vitnesbyrdene som ble lagt frem i debatten til Solvang – og med at partier som Rødt og SV stiller – så mister jo regjeringspartiene hele momentet. Hadde de stilt opp kunne de kanskje ha svart og begrunnet sine forslag. Dette viser nok en gang at partienes ledelse er ute på bærtur. Det viser også at de har omgitt seg med rådgivere som ikke forstår hva som skjer i velgerskaren. Nå er både Arbeiderpartiet og Senterpartiet i ferd med å skru ut bunnventilen på partiskuta – og da blir det snart totalhavari. Når en båt er i ferd med å gå ned, hjelper det lite at man skal vurdere hva man skal gjøre. Da kreves det øyeblikkelig handling. Men partiledelsen synes å være helt handlingslammet mens velgerne fosser ut.

Ved havari må det handles

Arbeiderpartiet har nylig hatt et krisemøte. Men det synes ikke som kapteinen har forstått at han er om bord på et synkende skip. Kapteinen på «Titanic» var også overbevist om at ingen isfjell kunne senke skipet. På tross av varsel om seks isfjell fortsatte passasjerskipet med full fart. Den 15. april i 1912 gikk det stolte skipet ned i Nord-Atlanteren etter at et isfjell lagde en 90 meter lang flenge på styrbord side. 1500 mennesker mistet livet.

Hver eneste dag er det norske velgere som mister tilliten til regjeringen som fortsetter kursen med å komme med forslag som i alle fall ekte sosialdemokrater ser på som håpløse. Alle priser løper løpsk. Også offentlig sektor øker sine utgifter. Dette rammer alle om man er fattig eller rik.

De lever i sin egen verden

Det synes som om at mange politikere lever i sin egen verden. De synes helt å ha glemt at de er valgte tillitsmenn for det norske folk. Forsetter det slik er faren overhengende at vi også kan få amerikanske tilstander i Norge. Politikerforakten har vel aldri vært større.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Stein Watten · 1 år siden
  Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man faktisk ser ut til å ha mistet egne følelser og empati. Tenk - Arbeiderpartiet - av alle - vil ikke stille til debatt om fattigdom! Og det i en situasjon, der fattigdom har eksplodert på deres vakt! Samtidig tjener Staten mere penger enn noen gang, men evner ikke å kvele fattigdom?

  Kanskje dere vil stille opp hjemme hos de som blir matløse på julaften, og forklare hvorfor? Vil unnskyldningen blir en reprise på omkvedet vi har hørt i lange tider nå - "Grunnen er at vi er redd inflasjon, og at rentene stiger. Dessuten er det Putin sin skyld. Ikke vår."?

  Det blir faktisk ikke noe bedre av at man i desperasjonen kommer inn på NRK med egen kronikk, noen timer etter denne gedigne fadesen, med tittelen - "Vi skulle takket ja til debatten", med en serie så rent fortreffelige argumenter for alt det gode Arbeiderpartiet gjør. Så hvorfor stilte dere ikke? Sa Pr-folka "nei"? Eier dere overhodet ikke skam? Er all empati og selvfølelse forduftet? Eller er det slik at det eksploderende antall fattige, ikke er "vanlige folk"?

  Oppriktig talt - dersom dere har et snev av selvvuderingsevne igjen - gå i dere selv, og hver enkelt statsråd bør stille seg spørsmålet - "Er jeg skikket til oppgaven". Svar på spørsmålet, uten å spørre pr-folka først!

  https://www.nrk.no/ytring/vi-skulle-takket-ja-til-nrk-debatten-1.16180217

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 11 timer siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse