Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Nina E. Larsen, Leder i NRK TV-aksjonen
Kronikk
03 oktober 2024 15:19
Del på Facebook
Foto: NRK TV-aksjonen
Foto: NRK TV-aksjonen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Verdens største dugnad, NRK TV-aksjonen, fyller 50 år. Den ivaretar en viktig samfunnsposisjon og søndag 20. oktober går vi sammen for Barnekreftforeningen.

I år går de innsamlede midlene fra TV-aksjonen til Barnekreftforeningen, som vil bruke dem til å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Disse husene vil gi familier med alvorlig syke barn et trygt og støttende sted å bo mens barnet er under behandling. Nå trenger vi deg – bli med som bøssebærer og bidra til en bedre hverdag for disse familiene.

Annonse
Annonse

Bøssebærere: Hjertet i TV-aksjonen

Hvert år engasjerer TV-aksjonen inntil 100 000 bøssebærere som besøker hjem over hele Norge. Bøssebærerne er selve hjertet i aksjonen, og deres innsats gjør det mulig å samle inn millionbeløp som endrer liv. Årets mål er å mobilisere like mange bøssebærere som tidligere, og vi oppfordrer alle til å bruke to timer av søndagen sin til å bidra. Å ringe på dører er like viktig nå som for 50 år siden. I fjor samlet bøssebærerne inn hele 92 av totalt 311 millioner kroner til Redd Barna. Det personlige møtet gjør at folk blir engasjert og gir kontanter eller på Vipps.

Å være bøssebærer er en enkel, men kraftfull måte å gjøre en forskjell på – og det er helt avgjørende for at aksjonen skal bli en suksess.

Dronningen er høy beskytter

Kongefamilien har alltid vært svært engasjert i TV-aksjonen og bidrar til å samle hele landet om verdens største dugnad. I 1974, da den første TV-aksjonen ble arrangert, gikk pengene til Flyktninghjelpen. Det ble samlet inn 22,5 millioner kroner. H.M. Dronning Sonja stilte som høy beskytter for aksjonen den gangen, akkurat som hun gjør i år.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Justerer vi til dagens kroneverdi er innsamlingsrekorden fra 1980 da Landsforeningen mot kreft hadde TV-aksjonen og fikk inn 79,7 millioner kroner, som betyr 369 millioner i 2024. Den rekorden kan stå for fall i år.

Sammen for små helter

Barnekreft rammer mange familier hardt, og annenhver dag får et barn i Norge kreft. I tillegg til den medisinske behandlingen, trenger familiene støtte, omsorg og et trygt sted å være sammen. Familiehusene vil gi barn og foreldre et tilfluktssted hvor de kan finne ro, og hvor søsken også kan inkluderes i det som skjer. Dette er ikke bare en humanitær nødvendighet, men gir også en samfunnsøkonomisk gevinst, da det reduserer belastningen på sykehusene og fører til raskere rehabilitering for det syke barnet.

Vi trenger deg!

I år, mer enn noen gang, trenger vi deg som bøssebærer for å sikre at alle husstander i Norge får muligheten til å bidra. Ved å melde deg som bøssebærer, er du med på å skape et håp for barn og familier i krise. TV-aksjonen har i løpet av sine 50 år samlet inn over 11 milliarder kroner til gode formål, og i 2024 kan vi sammen sørge for at alvorlig syke barn og deres familier får den støtten de trenger.

Meld deg som bøssebærer på tvaksjonen.no i dag – sammen går vi for små helter!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hei Siri. Gi meg et eksempel på eldre som klager på ungdom. Litt sånn helt i grenseland for hva noen ...
@Anne Mari SandshamnDu har ikke fulgt særlig godt med - Fylkeskommunen er i gang med nedbemanning. Politikerne har vedtatt at 50 stillinger ...
@Terje SundsbøSiden su stiller spørsmål med det som står der, så må jeg svare JA, siden du tydeligvis ikke skjønnte det.  ...
@Anne Mari SandshamnEr det snipp snapp snute for Langfjordforbindelsen og Todalsfjordprosjektet? Er ikke dette Frp sine hjertebarn?I dagens RB kan en lese ...
https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse