Annonse
Annonse
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat

Tja, jeg er ikke sikker, men jeg forstår meget godt at noen foreslår det ut fra tanken om at verre enn det er nå kan det likevel ikke bli.

I årevis har nordmøringene kjempet en forgjeves kamp for sykehuset i Kristiansund. Bit for bit har det blitt redusert. Onsdag vedtok styret at fødeavdelinga skal legges til Molde. At de ansatte er skuffet er forståelig. At nordmøringene er både skuffet og rasende er også forståelig. At kristiansundsordfører Kjell Neergaard forlot onsdagens styremøte i raseri er også mer enn forståelig.

Er Nordmøre velkommen i Trøndelag? Jeg tror det, ut fra de signaler fylkesordfører Tore Sandvik har kommet med tidligere. Blir det bedre i Trøndelag enn i Møre og Romsdal? Kanskje. Men på hvilken måte?

Vi ligger der vi ligger uansett regiontilhørighet. Geografien kan vi ikke gjøre noe med.

Får vi beholde sykehuset i Kristiansund hvis vi forlater Møre og Romsdal? Tvilsomt, fordi det er Helse Midt-Norge som bestemmer økonomien i hele regionen og som holder i trådene når det gjelder Helse Møre og Romsdal.

Hvorfor skal man da tenke tanken på å søke seg nordover? Kanskje det er så enkelt at nordmøringene heller vil være en utkant i et vennligsinnet Trøndelag, enn en utkant i et Møre og Romsdal som ikke ser ut til å bry seg en døyt om Nordmøre…

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte