Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Kronikk
27 mars 2019 18:15
Del på Facebook
Snart kan Kristiansund bli Trøndelags nest største by - etter Trondheim. Illustrasjon: Google Earth
Snart kan Kristiansund bli Trøndelags nest største by - etter Trondheim. Illustrasjon: Google Earth
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Da var vi ved veis ende i Møre og Romsdal fylke. Nordmøre vil med dagens vedtak i Helseforetaket gradvis medføre at Nordmøre forlater Møre og Romsdal fylke. Helt, eller delvis. Det eneste som er trist ved det faktum, er at det skyldes beslutninger som er tatt av byråkrater, som ikke er folkevalgte.

Dagens møte i Helseforetaket ble en traurig opplevelse. Jeg fikk ikke med meg alt, men det var slett ikke nødvendig heller.

Det hele minte meg om en amatør-revy i svært tidlig fase, hvor manuskriptet kunne vært  skrevet på dårlig dialekt av en statsråd. Ingen skuespillere skjønte noen ting. Alle skuespillerne hadde glemt replikkene, ingen visste hvem som skulle på, ingen taklet improvisasjon, og få visste hvor langt man var i teaterstykket.

Resultatet er nedlagt fødeavdeling i Kristiansund. Først av alt - Jeg vil på vegne av alle på Nordmøre, be alle ansatte ved fødeavdelingen ved Kristiansund og Kristiansund sykehus om unnskyldning, for måten dere idag ble behandlet og omtalt på av deres sjef. Nordmøre vet dere er fantastiske! Resterende av styremøtet var bare tragikomisk, og fortjener ingen kommentar.

Ordførere på Nordmøre – dere har den senere tid vist mot og styrke, og dere ser ut til å ha samlet dere i større grad enn tidligere. Dere har nå tidenes mulighet til å vise handlekraft.

Nordre og ytre Nordmøre må nå ha andre vekstimpulser, og det får man kun ved å snakke med våre venner på andre siden av fylkesgrensen. Dere trenger ikke engang ha et omforent Orkidè for å få folkets mandat på Nordre Nordmøre. Nå stilles kun det ene spørsmålet - «Hvem blir med?». Mandatet er derved klart.

Nordre Nordmøre har i årevis hungret etter nye vekstimpulser, et behov for å samarbeide med andre maktstrukturer, definere våre fremtidsvisjoner. Dette må nå inn i en ramme – et mandat.

Sett sammen et «regionstyre», ansett en regionsjef, og gå igang med de utredninger vi trenger. Lag et spleiselag, jobb, og legg resultatet ut for folkeavstemming. Dere kan faktisk rekke det før valget, og dere kan få klarsignal, allerede ved kommende valg.

Invester i Nordmøres fremtid!

Definer nye konkrete prosjekter, innenfor rammen av visjonen/mandatet, som deretter brytes ned i flere prosjekter/delmål, for samfunnsområder som; Samferdsel, fremtidig næringsliv, nye interkommunale selskaper og tjenester, for å ha nevnt noe.

Lykke til, Ordførere – 27. Mars, det herrens år 2019 ble det vendepunktet da Nordmøre fikk en ny start!

Adjø, Møre og Romsdal – leve Nordmøre!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDu viser til klimamål og rapporter, og til konsekvenser for framtidig veibygging. Om du mener alvor med at flaskehalser må ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse