Annonse
Annonse
Snart kan Kristiansund bli Trøndelags nest største by - etter Trondheim. Illustrasjon: Google Earth
Snart kan Kristiansund bli Trøndelags nest største by - etter Trondheim. Illustrasjon: Google Earth

Da var vi ved veis ende i Møre og Romsdal fylke. Nordmøre vil med dagens vedtak i Helseforetaket gradvis medføre at Nordmøre forlater Møre og Romsdal fylke. Helt, eller delvis. Det eneste som er trist ved det faktum, er at det skyldes beslutninger som er tatt av byråkrater, som ikke er folkevalgte.

Dagens møte i Helseforetaket ble en traurig opplevelse. Jeg fikk ikke med meg alt, men det var slett ikke nødvendig heller.

Det hele minte meg om en amatør-revy i svært tidlig fase, hvor manuskriptet kunne vært  skrevet på dårlig dialekt av en statsråd. Ingen skuespillere skjønte noen ting. Alle skuespillerne hadde glemt replikkene, ingen visste hvem som skulle på, ingen taklet improvisasjon, og få visste hvor langt man var i teaterstykket.

Resultatet er nedlagt fødeavdeling i Kristiansund. Først av alt - Jeg vil på vegne av alle på Nordmøre, be alle ansatte ved fødeavdelingen ved Kristiansund og Kristiansund sykehus om unnskyldning, for måten dere idag ble behandlet og omtalt på av deres sjef. Nordmøre vet dere er fantastiske! Resterende av styremøtet var bare tragikomisk, og fortjener ingen kommentar.

Ordførere på Nordmøre – dere har den senere tid vist mot og styrke, og dere ser ut til å ha samlet dere i større grad enn tidligere. Dere har nå tidenes mulighet til å vise handlekraft.

Nordre og ytre Nordmøre må nå ha andre vekstimpulser, og det får man kun ved å snakke med våre venner på andre siden av fylkesgrensen. Dere trenger ikke engang ha et omforent Orkidè for å få folkets mandat på Nordre Nordmøre. Nå stilles kun det ene spørsmålet - «Hvem blir med?». Mandatet er derved klart.

Nordre Nordmøre har i årevis hungret etter nye vekstimpulser, et behov for å samarbeide med andre maktstrukturer, definere våre fremtidsvisjoner. Dette må nå inn i en ramme – et mandat.

Sett sammen et «regionstyre», ansett en regionsjef, og gå igang med de utredninger vi trenger. Lag et spleiselag, jobb, og legg resultatet ut for folkeavstemming. Dere kan faktisk rekke det før valget, og dere kan få klarsignal, allerede ved kommende valg.

Invester i Nordmøres fremtid!

Definer nye konkrete prosjekter, innenfor rammen av visjonen/mandatet, som deretter brytes ned i flere prosjekter/delmål, for samfunnsområder som; Samferdsel, fremtidig næringsliv, nye interkommunale selskaper og tjenester, for å ha nevnt noe.

Lykke til, Ordførere – 27. Mars, det herrens år 2019 ble det vendepunktet da Nordmøre fikk en ny start!

Adjø, Møre og Romsdal – leve Nordmøre!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte