Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
27 mars 2019 15:47
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Styret i helseforetaket i Møre og Romsdal valgte å overse alle advarsler. De gikk i dag inn for å samle fødeavdelingen for Nordmøre og Romsdal i Molde! Dette betyr at det nå er brutt ut full krig mellom nordmørskommunene og helseforetaket. Det blir kostbart – ikke minst for helseforetaket. Og nå blir det krig på grunn av småpenger. Snakk om amatører.

Kaosmøte

Tidspunktet for når fødeavdelingen skal legges ned i Kristiansund er foreløpig ikke klarlagt. Men det kommer visstnok et vedtak om dette på et møte i helseforetaket etter sommeren. Møtet var etter mitt syn kaotisk.

Aure Rehab utsatt

Når det gjelder saken om Aure Rehab, er det kommet inn et nytt moment i saken, nemlig at private kan overta driften. At det kan skape billigere drift forstår ikke jeg. Skal man lykkes med et privat tilbud må man ha garantier for at helseforetaket vil bruke tilbudet på Aure. Denne saken ble derfor utsatt. Hadde den ikke blitt det ville vel styret også i denne saken fulgt administrasjonen til punkt og prikke.

Ingen ryggrad

Hvilket amatørmessig styre sier jeg – er det noen ryggrad? Nå skal det sies at det var noen i styret som tok opp dette med samfunnsansvar. Noen styremedlemmer stilte også spørsmål om hvorfor man heller ikke kunne samle fødeavdelingen ved sykehuset i Kristiansund enn i Molde. Det sa selvsagt flertallet nei til – for det kunne jo skape mye bråk og uro!!! Man kunne også ødelegge de gode prosessene frem til luftslottet på Hjelset står ferdig. Jamen, sa jeg smør.

Det sykehuset tror jeg aldri vil komme. Jeg kan aldri tenke meg at man kan bygge et fullverdig sykehus for den prislappen som allerede er vedtatt. Nå er støtten fra Nordmøre forsvunnet. Hvor mange nordmøringer vil bruke dette sykehuset. Økonomien for det nye sykehuset kommer til å være ødelagt fra dag en.

Og helseforetaket har allerede nå en driftskreditt på 800 millioner kroner – og man går med underskudd hver dag. Enormt mye penger er allerede tapt på det nye prosjektet, og det brukes penger hver eneste dag på luftslottet. Ja, det brukes mye penger som nå skal hentes fra helsetilbudene på Nordmøre. Men når de helsetilbudene forsvinner, hvor skal pengene hentes da?  Dette er starten på en enorm nedbygging av helsetilbudene i Møre og Romsdal.

Uprofesjonelt

Jeg har sittet i mange styrer og råd opp gjennom årene, men jeg har aldri opplevet en mer tafatt og uprofesjonell møteledelse enn det jeg opplevde i dag. Hele avstemningen endte i et fullstendig kaos. Jeg fulgte TV-sendingene live.

Jeg forstår de nordmøringene som demonstrativt reiste seg og gikk ut av møtelokalet i Ålesund. Jeg forstår at mange av dem med gule vester viste rødt kort til styret.

Dette er riktig kortbruk – ja, dette styret burde bli utvist. Etter mitt syn har ikke helseforetaket et styre som er satt til å gjøre det som er helseforetakets målsetting – nemlig å gi alle i dette fylket et forsvarlig helsetilbud.

Nå har styret sagt nei til Nordmøre. Dette vil nordmøringene merke seg. Men siste ord er ikke sagt. Når nordmøringene samler seg til krig er det ingen spøk. Husk hva som skjedde ved slaget på Rastarkalv på Frei. Derfra ble fiendene fordrevet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 21 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse