Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
26 mars 2019 16:10
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

IMG 0933Folket stiller atter en gang mannsterke opp på kamp for våre helsetilbud, her på Rådhusplassen i Kristiansund. Så mange som 2000 skal ha deltatt i aksjonen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO.

I dag var det politisk streik på Nordmøre. Det ble streiket for at nordmøringene skal få beholde sine helsetjenester. Man skulle tro at alle partier ville stille seg bak en slik demonstrasjon – og man skulle tro at Nordmøres største avis Tidens Krav brettet ut hendelsen på topp på sin nettavis. Men dessverre er det ikke alle som synes å forstå hvor viktig denne markeringen var.

Vi må stille opp i solidaritet

per helge pedersen kronikk L 350Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: PrivatFor min egen del kreket jeg meg til byen fra hytta ved Karihavet med et betent kne. Men til tross for sterke smerter måtte jeg selvsagt være med på denne begivenheten. Om ikke annet som i ren solidaritet med alle dem som trenger rehabilitering i Aure og for alle våre fødende kvinner. Og for å støtte dem som nå står i krigen for sykehuset vårt og for alt det andre som må redde.

Dette var en aksjon for å sikre at Nordmøre også i fremtiden skal beholde sitt sykehus i Kristiansund og sitt øvrige helsetilbud.

Støtte til nordmørsordførerne

Dette var også for å vise støtte til de modige ordførere og rådmann på Nordmøre som nå har samlet seg mot helseforetakets mange overgrep og forslag. Jeg har personlig takket ordfører Kjell Neergaard for at han klarte det kunststykke å samle sine kolleger i nordmørskommuner om en felles front. Dette er ordførere fra ulike partier. Men dessverre klarte han ikke å få meg seg de andre partiene i bystyret til den markeringen som var på Rådhuset kl. 12 tirsdag. Rådhusplassen var fylt opp med folk til tross for et heller guffent surt vær.

Her må noen politikere gå i seg selv. Dette er selvsagt ikke akseptabelt – og det var uansett en utrolig dårlig start på en valgkamp. Folk flest bør merke seg dette.

Skuffet over Tidens Krav

Men dessverre må jeg også uttrykke skuffelse over engasjementet til Tidens Krav som har stått som en klippe i sykehus-saken.

Det var stor forbannelse blant arrangørene om at man ikke fikk den forhåndsomtalen man fortjente. Da jeg så oppslagene på TK.no etter at arrangementet var ferdig, så var demonstrasjonen på Rådhusplassen plassert langt nede på siden. Toppoppslaget var at man hadde funnet ankrene til den lastebåten som var nær ved å havarere på Hustadvika. Dette er dessverre dårlig redaksjonell vurderingsevne etter mitt syn.

Siste:

Takk og pris har muligens fornuften seget inn i TK-redaksjonen, for etter at jeg skrev denne saken var demonstrasjonen blitt toppoppslag på nettavisen litt senere på ettermiddag.

annonse

Nå håper jeg for avisens renomme at det også blir en skikkelig dekning i onsdagsavisen.

Bak aksjonen sto Rødt, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Nordmørslista. All ære til dem. Fy skam til dere andre.

IMG 0974Ordfører Kjell Neergaard holder appell, flankert av representanter fra de politiske partiene som sto bak aksjonen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Skjebneuka er her

Jeg har kalt dette en skjebneuke for helsetilbudene på Nordmøre. Ja, det er en skjebneuke på mange måter.

Onsdag morgen er det styremøte i Helseforetaket i Ålesund. Da skal styret ta stilling til de famøse forslagene fra administrasjonen som innebærer nedleggelse av rehab-institusjonen i Aure og flytting av fødeavdelingen fra Kristiansund til Molde. Totalt uakseptable forslag.

Jeg vet at ordfører Kjell Neergaard sitter på første benk på dette styremøtet. Det har allerede vært et møte med styreformann og direktør i helseforetaket uten at det kom noe godt spesielt ut av det. Selvsagt ble adm. direktør Remme svar skyldig når han skulle liste opp hvilke positive vedtak som er blitt gjort for Nordmøre de siste årene. Han hadde ikke svar. Det finnes nemlig ikke noe slikt svar. Det eneste jeg har sett er et sammenhengende ran av helsetilbud.

I år etter år er helsetilbud blitt kuttet fra Nordmøre. Og når det skal gjøres nye kutt, skal de selvsagt også gjøres på Nordmøre. Det var dette som fikk ballongen til å eksplodere, som Neergaard utrykker det.

Jeg er ikke overbevist om at styret vil si nei til kuttforslagene. For over det hele – langt der oppe under Ernas vinger - sitter en helseminister Høie fra Høyre og nikker tilfreds med alle ran som gjøres på Nordmøre. Men får Remme & Co som de vil – ja, da er krigen i gang. Da vil det skje mye i tiden som kommer. Et fylke står for fall. At noen politiske partier går med i dragsuget, er hevet over tvil. Men de får som fortjent.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg ser du viser til at Oslofjordtunnelen stenges ofte pga. hendelser i tunnelen. Det er ikke rart – men den ...
Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 4 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 6 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte