fbpx
Annonse
Annonse

IMG 0933Folket stiller atter en gang mannsterke opp på kamp for våre helsetilbud, her på Rådhusplassen i Kristiansund. Så mange som 2000 skal ha deltatt i aksjonen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO.

I dag var det politisk streik på Nordmøre. Det ble streiket for at nordmøringene skal få beholde sine helsetjenester. Man skulle tro at alle partier ville stille seg bak en slik demonstrasjon – og man skulle tro at Nordmøres største avis Tidens Krav brettet ut hendelsen på topp på sin nettavis. Men dessverre er det ikke alle som synes å forstå hvor viktig denne markeringen var.

Vi må stille opp i solidaritet

per helge pedersen kronikk L 350Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: PrivatFor min egen del kreket jeg meg til byen fra hytta ved Karihavet med et betent kne. Men til tross for sterke smerter måtte jeg selvsagt være med på denne begivenheten. Om ikke annet som i ren solidaritet med alle dem som trenger rehabilitering i Aure og for alle våre fødende kvinner. Og for å støtte dem som nå står i krigen for sykehuset vårt og for alt det andre som må redde.

Dette var en aksjon for å sikre at Nordmøre også i fremtiden skal beholde sitt sykehus i Kristiansund og sitt øvrige helsetilbud.

Støtte til nordmørsordførerne

Dette var også for å vise støtte til de modige ordførere og rådmann på Nordmøre som nå har samlet seg mot helseforetakets mange overgrep og forslag. Jeg har personlig takket ordfører Kjell Neergaard for at han klarte det kunststykke å samle sine kolleger i nordmørskommuner om en felles front. Dette er ordførere fra ulike partier. Men dessverre klarte han ikke å få meg seg de andre partiene i bystyret til den markeringen som var på Rådhuset kl. 12 tirsdag. Rådhusplassen var fylt opp med folk til tross for et heller guffent surt vær.

Her må noen politikere gå i seg selv. Dette er selvsagt ikke akseptabelt – og det var uansett en utrolig dårlig start på en valgkamp. Folk flest bør merke seg dette.

Skuffet over Tidens Krav

Men dessverre må jeg også uttrykke skuffelse over engasjementet til Tidens Krav som har stått som en klippe i sykehus-saken.

Det var stor forbannelse blant arrangørene om at man ikke fikk den forhåndsomtalen man fortjente. Da jeg så oppslagene på TK.no etter at arrangementet var ferdig, så var demonstrasjonen på Rådhusplassen plassert langt nede på siden. Toppoppslaget var at man hadde funnet ankrene til den lastebåten som var nær ved å havarere på Hustadvika. Dette er dessverre dårlig redaksjonell vurderingsevne etter mitt syn.

Siste:

Takk og pris har muligens fornuften seget inn i TK-redaksjonen, for etter at jeg skrev denne saken var demonstrasjonen blitt toppoppslag på nettavisen litt senere på ettermiddag.

Nå håper jeg for avisens renomme at det også blir en skikkelig dekning i onsdagsavisen.

Bak aksjonen sto Rødt, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Nordmørslista. All ære til dem. Fy skam til dere andre.

IMG 0974Ordfører Kjell Neergaard holder appell, flankert av representanter fra de politiske partiene som sto bak aksjonen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Skjebneuka er her

Jeg har kalt dette en skjebneuke for helsetilbudene på Nordmøre. Ja, det er en skjebneuke på mange måter.

Onsdag morgen er det styremøte i Helseforetaket i Ålesund. Da skal styret ta stilling til de famøse forslagene fra administrasjonen som innebærer nedleggelse av rehab-institusjonen i Aure og flytting av fødeavdelingen fra Kristiansund til Molde. Totalt uakseptable forslag.

Jeg vet at ordfører Kjell Neergaard sitter på første benk på dette styremøtet. Det har allerede vært et møte med styreformann og direktør i helseforetaket uten at det kom noe godt spesielt ut av det. Selvsagt ble adm. direktør Remme svar skyldig når han skulle liste opp hvilke positive vedtak som er blitt gjort for Nordmøre de siste årene. Han hadde ikke svar. Det finnes nemlig ikke noe slikt svar. Det eneste jeg har sett er et sammenhengende ran av helsetilbud.

I år etter år er helsetilbud blitt kuttet fra Nordmøre. Og når det skal gjøres nye kutt, skal de selvsagt også gjøres på Nordmøre. Det var dette som fikk ballongen til å eksplodere, som Neergaard utrykker det.

Jeg er ikke overbevist om at styret vil si nei til kuttforslagene. For over det hele – langt der oppe under Ernas vinger - sitter en helseminister Høie fra Høyre og nikker tilfreds med alle ran som gjøres på Nordmøre. Men får Remme & Co som de vil – ja, da er krigen i gang. Da vil det skje mye i tiden som kommer. Et fylke står for fall. At noen politiske partier går med i dragsuget, er hevet over tvil. Men de får som fortjent.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte