Annonse
Annonse
Skjermdump av DigitaltMuseum.
Skjermdump av DigitaltMuseum.

Har du plutselig fått mye fritid og har lest gjennom bokstabelen og sett ut alle TV-seriene?

Da har museet et supertilbud til deg. Hjemmefra, fra din egen PC, googler du Digitaltmuseum, gjerne i ett ord (eller bruk linken under i denne artikkelen).

Da får du opp et felt der du kan søke etter gamle foto eller bilder av museumsgjenstander, fra hele landet. Du kan for eksempel velge å skrive din hjemkommune eller hyttekommune, og kan videre legge til et stikkord som rattkjelke, klippfisk, såpe, skip eller fotball.  Du kan også søke etter personer, adresser, hendelser, fenomener – til og med bilmodeller og båtnavn.

Det er titusener av bilder å finne fra ditt nærområde.  Aldeles gratis! Men husk at dette er museum, så bildene er noen generasjoner gamle, og arkivet går tilbake til 1870-åra.  Personlig har jeg hatt gleden av å legge inn bildetekster på Digitaltmuseum i riktig mange år, og ønsker meg flere lesere. Og vi vil gjerne ha kommentarer! Under bildene er det et felt der du kan komme med tilleggsinformasjon og rettelser. Bruker-kommentarer er målet på om tjenesten når ut til noen. Kommentaren din blir automatisk sendt til det museet som eier bildet eller gjenstanden.

Bildene ligger der til fri bruk, men fortell hvor du har funnet det – hvilket museum som har publisert det, hvis du vil dele det videre. Det er godt fotovett.

Odd Williamsen
Stiftelsen Nordmøre museum

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte