Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
08 april 2020 15:30
Del på Facebook
Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 8. april signerte Kristiansund kommune, Operaen i Kristiansund AS, Stiftelsen Nordmøre Museum og Møre og Romsdal fylkeskommune den nye samarbeidsavtalen om prosjektet Opera, museum og kulturhus i Kristiansund, det melder Kristiansund kommune onsdag.

– Vi er svært glade for at alle parter nå er klare for å signere samarbeidsavtalen. Nå ser vi frem til en ny og spennende fase der kommune og fylkeskommune skal etablere byggherreselskapet som får ansvaret for å sikre det ferdige forprosjektet som skal ligge til grunn for byggingen neste år, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Etablerer byggherreselskap

Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune blir eiere av selskapet og går inn med henholdsvis 17,5 og 12,5 millioner kroner i selskapet. Både Operaen i Kristiansund AS og Stiftelsen Nordmøre Museum får egne representanter i styret sammen med kommune og fylkeskommune.

Totale investeringskostnader i prosjektet er estimert til 690 millioner kroner, der Kristiansund kommune går inn med totalt 390 millioner til Opera, museum, kulturskole og bibliotek. Stat og fylkeskommune går inn med 150 millioner hver til opera og museum.

Byggherreselskapet er forventet etablert i løpet av april, ifølge Kristiansund kommune.

Positivt for regionalt næringsliv

Dette vil ha en positiv effekt på næringslivet i regionen som nå er på vei inn i en svært krevende periode.

– Når vi kommer til selve byggefasen av prosjektet vil det bidra til høy aktivitet og sysselsetting for både byggebransjen og annen næring. Det vil igjen ha en positiv virkning på videre utvikling og vekst i regionen, sier Ingebrigtsen.

En vekst for kultur- og samfunnslivet

Etter at byggherreselskapet er etablert vil prosessen med å ansette ny prosjektleder begynne. Nåværende prosjektleder, kultursjef Eigunn Stav Sætre, er glad for at samarbeidsavtalen er i havn, og har store forventninger til den som skal drive prosjektet videre inn i neste fase.

– Prosjektet frem til nå har vært en kompleks prosess, der vi over flere år har jobbet med å lande både innhold, omfang og ikke minst finansiering gjennom støtte fra stat og fylkeskommune, sier Stav Sætre.

– Nå er vi over i en ny fase, og da trenger vi en person som kan være 100 prosent prosjektleder for byggeprosjektet, samtidig som vi jobber dedikert med hvordan dette skal driftes og utvikles i praksis. Vi skal planlegge og bygge rom rundt fire vesentlige kulturaktører som samtidig er under utvikling og bygging som institusjoner. Det er det som er spennende med nettopp denne samlokaliseringen, og jeg tror dette vil bli en vekstgenerator for kultur- og samfunnslivet i hele regionen, avslutter kultursjefen.

Gleder seg til innflytting

Biblioteksjef Elisabeth Soleim og kulturskolerektor Stein Åge Sørlie har sammen med opera og museum ventet lenge, og med signering av avtalen ser de klar fremdrift. De mener fordelene ved nytt bygg er mange, og fremhever spesielt det å være samlokalisert med de to andre kulturaktørene museum og opera.

– Vi ser fram til å komme i gang med planleggingsarbeidet, og kulturskolen gleder seg til å komme i sentrum både geografisk og faglig. I det nye kulturhuset vil våre elever og lærere bli del av en ny helhet av forskjellige kunstuttrykk og fagmiljøer, sier Sørlie.

Planleggingsfasen er beregnet å ta om lag ett år før prosjektet går over i byggefasen. Oppdatert tidsplan med estimert ferdigstilling for bygget vil utarbeides i løpet av sommeren 2020, skriver kommunen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse