Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 april 2020 11:38
Del på Facebook
Statsminister Erna Solberg (H) opplever at regjeringen har hatt bred støtte i befolkningen for å sette helse først. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg (H) opplever at regjeringen har hatt bred støtte i befolkningen for å sette helse først. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SSB melder om bråstopp i norsk økonomi som følge av koronatiltakene. Statsminister Erna Solberg (H) er likevel trygg på at tiltakene ikke har vært for harde.

– Veldig mange av disse tiltakene måtte vi ha gjort uansett på grunn av smittespredningen. En del av dette skyldes jo også at når folk blir syke eller må i karantene, så blir det mindre verdiskaping, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Fredag la Statistisk sentralbyrå (SSB) fram tall som viser at koronatiltakene har rammet norsk økonomi knallhardt. På kun to uker i mars fikk Fastlands-Norge en større nedgang i BNP enn under et helt kvartal med finanskrise i 2008.

Mangler sidestykke

Selv hvis alle de hardeste koronatiltakene blir løsnet opp i løpet av de neste to månedene, må vi regne med flere år med høy arbeidsledighet og rekordlav lønnsvekst, ifølge SSB, som slår fast at nedstengningen av økonomien mangler sidestykke i norsk økonomisk historie.

– Gikk man for hardt ut i starten med tiltakene?

– Hvis vi ser på hva som har skjedd i Spania og Italia, som ikke gikk hardt til verks fra begynnelsen av, så har vi vel egentlig svaret på det. Vi kan ikke se på Norge isolert, uten å se hva som har skjedd i andre land, sier Solberg – men uten å nevne Sverige, som valgte å ikke innføre stenging av skoler, barnehager og deler av næringslivet.

– Ansvarsfullt

Solberg sier at hun opplever det som «ansvarsfullt» at den historiske nedgangen i økonomien skjer på hennes vakt.

– Samtidig har vi sagt én ting veldig høyt, som jeg opplever at vi har hatt bred støtte for i befolkningen, nemlig at vi må sette helse først, sier statsministeren.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse