Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 juli 2020 11:36
Del på Facebook
Kulturminister Abid Raja har retningslinjene klare for den justerte kompensasjonsordningen til idretten. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Kulturminister Abid Raja har retningslinjene klare for den justerte kompensasjonsordningen til idretten. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Abid Raja har utvidet idrettens adgang til å søke kompensasjon for bortfall av inntekter under koronakrisen. Torsdag ble det åpnet for søknader.

1787 idrettslag og organisasjoner fikk nærmere 272 millioner kroner i den første runden med utbetalinger fra regjeringens krisepakke til idretten og frivilligheten. Den summen utgjør kun en liten del av den potten kulturdepartementet har satt av til arrangører som har måttet avlyse eller utsette sine arrangementer og aktiviteter de siste månedene.

Totalt er rammen for krisepakken til idretten og frivilligheten på 1,87 milliarder kroner, og fra torsdag er det igjen åpnet for å søke.

Som følge av at den opprinnelige ordningen møtte kritikk for å ikke favne bredt nok, åpnes det i runde to for å søke kompensasjon for flere typer inntekter enn billetter og deltakeravgifter.

Kulturdepartementet opplyser også at flere typer arrangementer faller inn under den justerne ordningen.

Kompenserer ikke alt

Idrettslag og organisasjoner kan nå få kompensert 70 prosent av tapte inntekter fra blant annet loppemarkeder og idrettsanlegg. Toppidretten vil også kunne få dekket bortfall av billett- og andre kampinntekter.

Medlemsinntekter, pengegaver og sponsor- og reklameinntekter dekkes imidlertid ikke.

Den nye retningslinjene er godkjent av EØS-tilsynet ESA.

– Ingen ordning vil eller skal kompensere alle tap som følge av situasjonen, men jeg mener vi har fått til gode ordninger som gjør at både kultursektoren, frivilligheten og idretten står bedre rustet til å ta opp igjen sin aktivitet nå som samfunnet etter hvert åpnes, sier kulturminister Abid Raja (V).

I likhet med i første runde er det Lotteri- og stiftelsestilsynet som forvalter ordningen for idretten og frivilligheten. Direktør Atle Hamar forventer stor pågang.

– Denne ordningen er betydelig utvidet, og vi forventer veldig mange søknader. Et viktig mål for oss er at frivilligheten skal få hjelp så fort som mulig, sier han.

Søknadsfristen er satt til 15. september, og kulturdepartementet opplyser at søknadsprosedyren denne gangen er forenklet.

Løpende utbetalinger

Det kan søkes om bortfall av inntekter fra arrangementer som skulle ha vært avviklet i perioden 12. mars til 31. august.

Nytt i den justerte ordningen er det også at det gis kompensasjon for arrangementer som er gjennomført, men nedskalert som følge av pålegg gitt av statlige myndigheter.

Som i den første runden med utbetalinger legges det opp til at kompensasjon utbetales løpende, i takt med at de ulike søknadene er ferdigbehandlet.

– Vi kommer til å betale ut så raskt som mulig og i puljer, bekrefter direktør Lotteritilsynets direktør.

Han ber videre søkerne om å orientere seg i informasjonen som foreligger rundt ordningen.

– Dette er en tillitsbasert ordning. Det betyr at søkerne må sette seg godt inn i ordningen før de søker. Det ligger mye informasjon på nettsidene våre, både om hvem som kan søke, hva man kan søke om og hvordan man søker, sier Hamar.

Arrangører som allerede har et dokumentert tap kan søke om å få kompensert dette umiddelbart, mens andre kan avvente utfallet av planlagte arrangementer i tiden som kommer.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse