Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 juli 2020 23:38
Del på Facebook
Magnus Carlsen ble for sterk for Boris Gelfand og tok sin fjerde strake seier i Legends of Chess fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Magnus Carlsen ble for sterk for Boris Gelfand og tok sin fjerde strake seier i Legends of Chess fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen kjørte over Boris Gelfand i den fjerde runden av Legends of Chess fredag. Verdensmesteren avgjorde kampen 3-0.

Med seier i alle rundene står Carlsen med tolv av tolv mulige poeng i den gjeve turneringen og var i kanonform mot Gelfand torsdag.

Kampene mot Vishy Anand og Peter Leko startet begge med tre remis i hurtigsjakkrundene, før Carlsen fastsatte seieren i siste parti. Mot Gelfand derimot, tok 29-åringen seier på seier og avgjorde kampen etter kun tre partier.

– Det var ganske gøy å spille i dag. Jeg sa jo i går at jeg har god score mot Gelfand og at det ofte blir gode partier mot ham, og det viste seg å stemme i dag og, sa Carlsen til TV 2 etter seieren.

For sterk

Carlsen åpnet godt i første parti med hvite brikker og presset israeleren fra start til slutt. Gelfand prøvde hardt å forsvare seg, men klarte ikke å stå imot trykket fra nordmannen. En offensiv Carlsen tvang israeleren til å gi opp etter 41 trekk.

Det neste partiet startet jevnt, men avsluttet fatalt for Gelfand etter bare 20 trekk. 52-åringen fikk problemer med å forsvare bøndene i midten av brettet og valgte å gå med dronningen sin. Da kunne Carlsen enkelt slå ut bonde nummer to i midten og israeleren måtte gi opp.

– Det var nærmest en gave jeg fikk av han, sa Carlsen og fortsatte:

– Jeg var egentlig innstilt på at jeg sannsynligvis måtte kjempe for utligning en stund. Men sånt skjer jo, selv på høyt nivå, at noen bare setter noe i slag, og heldigvis gjorde han det.

Verdensmesteren fikk dermed en kjempemulighet til å cruise inn til sin fjerde strake seier i turneringen.

Overkjøring

Seieren ble et faktum etter 29 trekk i parti tre. Carlsen var i knallform og en passiv Gelfand klarte aldri å overliste nordmannen.

Grunnet smittevern spilles den prestisjetunge legendeturneringen over nett. Carlsen har foreløpig ingen problemer med å ikke kunne sitte fysisk overfor motstanderen.

– Jeg kan se folk på webcam og synes egentlig det holder. Jeg klarer meg helt fint med det foreløpig, sa verdensmesteren.

Legends of Chess innledes med grunnspill der alle møter alle i løpet av ni dager. Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier og eventuell avgjørelse i armageddon. De fire beste tar seg til semifinaler. Både i semifinalene og finalen spilles det best av tre kamper.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen og russiske Daniil Dubov er allerede klare.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse