Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 juli 2020 23:38
Magnus Carlsen ble for sterk for Boris Gelfand og tok sin fjerde strake seier i Legends of Chess fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Magnus Carlsen ble for sterk for Boris Gelfand og tok sin fjerde strake seier i Legends of Chess fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen kjørte over Boris Gelfand i den fjerde runden av Legends of Chess fredag. Verdensmesteren avgjorde kampen 3-0.

Med seier i alle rundene står Carlsen med tolv av tolv mulige poeng i den gjeve turneringen og var i kanonform mot Gelfand torsdag.

Kampene mot Vishy Anand og Peter Leko startet begge med tre remis i hurtigsjakkrundene, før Carlsen fastsatte seieren i siste parti. Mot Gelfand derimot, tok 29-åringen seier på seier og avgjorde kampen etter kun tre partier.

– Det var ganske gøy å spille i dag. Jeg sa jo i går at jeg har god score mot Gelfand og at det ofte blir gode partier mot ham, og det viste seg å stemme i dag og, sa Carlsen til TV 2 etter seieren.

For sterk

Carlsen åpnet godt i første parti med hvite brikker og presset israeleren fra start til slutt. Gelfand prøvde hardt å forsvare seg, men klarte ikke å stå imot trykket fra nordmannen. En offensiv Carlsen tvang israeleren til å gi opp etter 41 trekk.

Det neste partiet startet jevnt, men avsluttet fatalt for Gelfand etter bare 20 trekk. 52-åringen fikk problemer med å forsvare bøndene i midten av brettet og valgte å gå med dronningen sin. Da kunne Carlsen enkelt slå ut bonde nummer to i midten og israeleren måtte gi opp.

– Det var nærmest en gave jeg fikk av han, sa Carlsen og fortsatte:

– Jeg var egentlig innstilt på at jeg sannsynligvis måtte kjempe for utligning en stund. Men sånt skjer jo, selv på høyt nivå, at noen bare setter noe i slag, og heldigvis gjorde han det.

Verdensmesteren fikk dermed en kjempemulighet til å cruise inn til sin fjerde strake seier i turneringen.

Overkjøring

Seieren ble et faktum etter 29 trekk i parti tre. Carlsen var i knallform og en passiv Gelfand klarte aldri å overliste nordmannen.

Grunnet smittevern spilles den prestisjetunge legendeturneringen over nett. Carlsen har foreløpig ingen problemer med å ikke kunne sitte fysisk overfor motstanderen.

– Jeg kan se folk på webcam og synes egentlig det holder. Jeg klarer meg helt fint med det foreløpig, sa verdensmesteren.

Legends of Chess innledes med grunnspill der alle møter alle i løpet av ni dager. Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier og eventuell avgjørelse i armageddon. De fire beste tar seg til semifinaler. Både i semifinalene og finalen spilles det best av tre kamper.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen og russiske Daniil Dubov er allerede klare.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Problemet kommer bare til å bli mye verre. Tyskland har tenkt å stenge ned sine siste tre kjernekraftverk i år, ...
Hofseth svartmaler situasjonen i vårt eige fylke og klagar på at vegen vert lagt der folk bur, ferdast og arbeider. ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje SundsbøFakta? Forholder du deg, som "blind" MA tilhenger til fakta, der du repeterende kjører på med MA "propaganda"? Informasjon som ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir hevdet over 30 års planlegging ifbm. omveien og tunneltraseen Møreaksen, en trase ned mot Tomrefjord fra Ørskogfjeller, under ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir av enkelte hevdet oppstart av omveien og tunneltraseen Møreaksen (MA) i 2023? Men stemmer virkelig det da? Joda, ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy Så var det dette med fakta igjen. Det har aldri vært planen å bygge hele Møreaksen fra Breivika i Ålesund ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte