Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 juli 2020 14:21
Del på Facebook
Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen ved kai i Tromsø før jomfruturen i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen ved kai i Tromsø før jomfruturen i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire ansatte på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Passasjerene på to seilaser er ilagt karantene.

Totalt fire utenlandske besetningsmedlemmer fra skipet Roald Amundsen er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN)

To av de ansatte ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag, ble likevel begge rutinemessig testet. Fredag ble de lagt inn på sykehuset i byen.

Senere på dagen fikk ytterligere to besetningsmedlemmer påvist viruset og ble innlagt på sykehus. De fire er foreløpig de eneste pasientene på UNN med påvist koronasmitte.

I tillegg har én person testet positivt på viruset etter å ha vært på en seilas med skipet forrige uke. Seilasen hadde samme besetning som ankom Tromsø natt til fredag.

To seilaser i karantene

Skipet ligger for tiden ved kai i Tromsø, uten passasjerer om bord. Det er isolert, og de øvrige 160 ansatte om bord vil bli testet.

Fredag kveld opplyser Folkehelseinstituttet at passasjerer som har vært på seilasene med skipet 17. til 24. juli og 25. til 31. juli, må i karantene. Karantenen gjelder i ti dager etter at man gikk av skipet.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Skipet som ankom Tromsø natt til fredag, skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Det cruiset blir avlyst, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

Til sammen 386 passasjerer

Det var 177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer om bord i dette skipet. Etter det Hurtigruten kjenner til, har ingen passasjerer hatt symptomer på covid-19 eller annen sykdom, opplyser selskapet i en pressemelding.

Selskapet sier til VG at det var 209 passasjer på den første seilasen.

Tromsø kommune og Folkehelseinstituttet (FHI) jobber nå på spreng med å få kontakt med passasjerene som forlot skipet natt til fredag.

– Vi jobber nå med å få kartlagt hvor passasjerene er, og har ikke fått kontakt med alle. Det er en betydelig liste med passasjerer, og det jobbes med både fra oss og FHI, sier Øivind Benjaminsen, som er fungerende leder for koronasenteret i Tromsø, til Nordlys.

Teknisk feil

Ifølge Hurtigruten har en teknisk feil gjort at ikke alle som var om bord, fikk SMS eller epost med informasjon om mulig smitte.

– En teknisk feil førte til at ikke alle har fått det før flere timer senere. Det ser ut som at rundt 30 prosent av sms-ene ikke kom fram som de skulle. Et antall eposter kom heller ikke fram når de burde, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege til VG.

Ifølge avisen fikk flere passasjer en epost fra Hurtigruten i 18-19-tiden fredag om at de kunne reise hjem. Samtidig var kommunen hele dagen klar på at ingen skulle reise noe sted.

Ifølge Nordlys forlot skipet Tromsø 17. juli med kurs for Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisen med skipet ikke er planlagt før i begynnelsen av september.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse