Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 august 2020 21:04
Del på Facebook
Abid Raja (V) møtte pressen etter møtet onsdag Venstres valgkomité, som var samlet for å diskutere lederspørsmålet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Abid Raja (V) møtte pressen etter møtet onsdag Venstres valgkomité, som var samlet for å diskutere lederspørsmålet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abid Raja bekreftet søndag kveld at han ønsker å etterfølge Trine Skei Grande som Venstre-leder. Dermed har to kandidater sagt høyt at de vil ha vervet.

Det var i et intervju med VG at Venstre-profilen bekreftet at han har stilt seg til valgkomiteens disposisjon for en plass i partiledelsen, altså de tre øverste plassene.

– Jeg har sagt at jeg er motivert til å påta meg partiledervervet dersom partiet skulle finne det riktigst, men jeg er også åpen for å være nestleder. Uansett rolle i partiet, er jeg klar for å yte mitt aller, aller beste for Venstre, døgnet rundt, sier han.

Venstres valgkomité var samlet onsdag og torsdag, og komiteens leder Per A. Thorbjørnsen bekreftet at Sveinung Rotevatn, Abid Raja, Guri Melby og Iselin Nybø var kalt inn for å møte dem.

Tidligere er det bare Rotevatn som har bekreftet at han ønsker ledervervet i partiet, men nå får han altså følge av Raja, som har vært svært hemmelighetsfull.

Vil stjele Ap-velgere

På sin Facebook-side utdyper Venstre-politikeren hva hans politiske prosjekt er dersom han blir valgt som leder.

– Ett av mine politiske prosjekt er å bygge samhold og fellesskap i hele landet, mellom folk som bor i byene og i distriktene, og bygge ned by- versus land-konflikten. Vi må sammen bygge felles fremtid med rom for alle i hele Norge.

Raja skriver videre at han vil henvende seg til tradisjonelle Ap-velgere.

– Jeg vil be sosialdemokratene vurdere oss sosial liberalere, vi er både mer miljøvennlige og mer næringsvennlige enn Ap, og vi har en sterk sosial inkluderende velferdspolitikk, skriver han.

– Ikke et «must» å bli partileder

Raja forteller at han føler seg klar for oppgaven som partileder, men at det er opp til Venstre.

– Og det er ikke et «must» for meg å bli partileder. Slik jeg ser det, er det viktigste å bygge et felles team, som sammen kan løfte Venstre, sier han til VG.

Til uken møttes valgkomiteen igjen, og en oppdatert innstilling måtte være klar senest 28. august.

De to nåværende nestlederne, Ola Elvestuen og Terje Breivik, har også signalisert at de ønsker å fortsette i ledelsen, hvis de er ønsket.

Valget av ny leder i Venstre kommer etter at Trine Skei Grande i mars sa at hun ikke ville fortsette til tross for at valgkomiteen hadde innstilt henne til ledervervet.

Da Grande trakk seg måtte valgkomiteen også oppdatere sin innstilling foran landsmøtet, som er utsatt til 26.–27. september på grunn av koronasituasjonen.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse