Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 august 2020 20:56
Del på Facebook
Eirik Hestad scorer Moldes ledermål mot finske KuPS i mesterligakvalifiseringen i fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Eirik Hestad scorer Moldes ledermål mot finske KuPS i mesterligakvalifiseringen i fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et par klassemål løste problemene for Molde i den første kampen i mesterligakvalifiseringen. Arne Erlandsens KuPS ble slått 5-0.

Dermed er Molde klar for bortekamp mot slovenske Celje i 2. kvalifiseringsrunde neste uke.

Den finske seriemesteren yppet seg iblant, men hjemmelaget hadde kvalitetsspillerne som kunne finne på noe ekstra. Eirik Hestads skudd i krysset og et lekkert angrep avsluttet av Magnus Wolff Eikrem avgjorde kampen før pause. Ohi Omoijuanfo gjorde 3-0 på en keeperretur før innbytterne Marcus Holmgren Pedersen og Erling Knudtzon økte på overtid.

– Jeg synes det var artig og gledelig at vi klarte å sette fem mål før det var slutt. Alle som følger oss vet at vi har slitt litt med uttellingen i de siste kampene, og fem mål bygger selvtillit, sa trener Erling Moe i et intervju på VG+.

Molde hadde den første store sjansen med Eikrems stolpeskudd etter et drøyt kvarter, men KuPS var svært nær et ledermål fem minutter senere. Tidligere Strømsgodset-spiller Bismark Adjei-Boateng slo et lekkert innlegg, men den brasilianske spissen Rangel bommet på ballen for åpent mål.

Nye fem minutter senere ble det 1-0. Nuno Tomás klarerte dårlig med hodet. Eikrem nådde nedfallsfrukten først og spilte til Hestad, som vendte og curlet ballen i krysset.

Lyset gikk

I det 37. minutt slo Fredrik Aursnes en vakker bakromspasning til venstreback Kristoffer Haugen, som kunne avsluttet ansikt til ansikt med keeper. I stedet slo han en direktepasning til Eikrem, som hadde god tid til å sikte og knalle ballen i mål.

– Det var en fantastisk pasning av Aursnes, og jeg fikk nesten åpent mål, sa Eikrem, som sa at han har smerter i hælsenen når han spiller, men at det gikk fint onsdag.

Eneste tvil om Moldes avansement etter det var da lyset gikk i det 59. minutt, og dommeren måtte stoppe kampen. Lyset kom tilbake etter noen minutter, men kampen måtte stoppes igjen nesten umiddelbart da Henry Wingo og Tomás skallet hardt og gikk ned for telling. Begge måtte byttes ut.

I det 65. minutt satte Ohi inn returen etter at keeper Otso Virtanen reddet alene med Haugen, som brøt gjennom takket være fint veggspill med Hestad.

Innbytterne økte

KuPS-innbytter Aniekpeno Udoh hadde et skudd som spratt på tverrliggeren mot slutten, men det skulle ikke bli noe trøstemål. Derimot økte Molde to ganger til. Pedersen, som kom inn for Wingo, gjorde 4-0 framspilt av Hestad før han også noterte en assist med innlegg til Knudtzon.

Erlandsens lag er på tredjeplass i finsk eliteserie, seks poeng bak lederlaget Inter med en kamp mindre spilt. Molde er som kjent toer i Eliteserien.

– Vi ble tatt på tempo. Offensivt skapte vi en del, men vi ga fra oss for store rom, og Molde utnyttet det til å vinne komfortabelt, sa Erlandsen til VG+.

I neste runde, som spilles neste uke, spiller Molde borte mot Celje. Den slovenske klubben vant 3-0 over irske Dundalk med mål av Luka Kerin, Dario Vizinger og Filip Dangubic.

De tre første kvalifiseringsrundene avgjøres med én kamp. Det er meningen at det blir hjemme- og bortekamper i den fjerde og avgjørende runden.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 18 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse