Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 august 2020 12:11
Del på Facebook
Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. september avvikler regjeringen kompensasjonsordningen for koronarammede bedrifter. NHO er skuffet over at ikke nye tiltak er på plass.

– Kompensasjonsordningen ble innført som et midlertidig tiltak tilpasset en situasjon hvor store deler av Norge ble stengt ned. Det er mulig å søke om støtte gjennom kompensasjonsordningen ut august. Deretter avsluttes ordningen i tråd med Stortingets vedtak, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) til Dagens Næringsliv.

Totalt var det estimert at opptil 50 milliarder kroner skulle bli betalt ut i kontantstøtte til bedrifter som var hardt rammet av koronakrisen. Men utbetalingene til nå har vært på rundt 5 milliarder kroner. I et brev til Stortinget skriver finansministeren at det trolig skyldes at aktiviteten har tatt seg raskere opp enn fryktet i mars.

NHO-sjefen skuffet

Sanner sier at regjeringen nå løpende vurderer målrettede tiltak for de bransjene som er hardest rammet av virusutbruddet, og for å få folk tilbake i jobb.

Men NHO-sjef Ole Erik Almlid mener det er skuffende at dagens kompensasjonsordning avvikles uten at andre tiltak er på plass.

– Krisen er ikke over, mange bedrifter sliter tungt. Vi ser det særlig innen reiseliv, luftfart, deler av transportnæringen og innen messe/konferanser; mye fordi smitteverntiltakene er videreført. For mange er det bare et spørsmål om tid før de bukker under. Og så lenge krisen er der, må vi ha ordninger som bidrar til at vi ikke får unødvendige konkurser, sier han.

Virke: Må gjøre ting i riktig rekkefølge

Almlid får støtte fra Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen, som mener det er viktig at regjeringen nå gjør ting i riktig rekkefølge ved å sikre bransjevise kompensasjonsordninger før man avvikler den brede ordningen.

– Hvis ikke vil mange bedrifter stå uten nødhjelp i en krise som fremdeles pågår, sier han.

Fristen for å søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen for månedene juni, juli og august er 31. oktober.

Tallene viser at det ble utbetalt 1,7 milliarder kroner for mars, 2 milliarder for april, 1,3 milliarder for mai, 168 millioner for juni og 58 millioner for juli. Ifølge Sanner har ordningen bidratt til å hjelpe 30.000 bedrifter gjennom krisen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden FrP leverer det vi lova
Frp kan takke dagens regjering for at partiet kan innfri sine valgløfter, ikke egen innsats. Men det er typisk for ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Kostnadsreduksjoner på og med Møreaksen
@Anne Mari SandshamnSom vanlig ingen saklige argumenter verken til Rasmussens artikkel eller mine momenter. Det oppsummerer motstanden mot Møreaksen i et nøtteskall.
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Kostnadsreduksjoner på og med Møreaksen
@Arne AlmaasDu har så rett Arne. Å føre en dialog for en selv er ikke vanlig.
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Venstre gir seg selv en rett venstre
Ønsker en forandring, stemmer en for forandring.
Vidar Hölm 4 dager siden Neste år er det igjen Stortingsvalg
"Nå er det ikke tid for «blame game», sa helseminister Jan Christian Vestre (Ap) til Sunnmørsposten 24. oktober. Jo, det ...
Vidar Hölm 4 dager siden Neste år er det igjen Stortingsvalg
Norges offentlige helsevesen er i full krise og det er det nettopp Arbeiderpartiet som har hovedansvaret for! Helsereformen 2002/Tore Tønne. ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse