Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 august 2020 15:56
Del på Facebook
Martin Ødegaard (til venstre) og landslagssjef Lars Lagerbäck må vente en stund til de igjen møtes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Ødegaard (til venstre) og landslagssjef Lars Lagerbäck må vente en stund til de igjen møtes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard spiller ikke mot Østerrike og Nord-Irland i Uefas nasjonsliga. Han er strøket fra troppen og må vente til oktober for å være aktuell igjen.

Det melder Norges Fotballforbund på Twitter. Da uttaket ble offentliggjort mandag, kom det tydelig fram at det var svært usikkert om Ødegaard vill være aktuell for spill.

Ødegaard var fredag gjennom en omfattende medisinsk sjekk på Reals treningssenter Valdebebas, skriver avisen Marca.

Der ble det brukt en del tid på å sjekke hans høyre kne. Reals legeteam ønsket å ta en grundig gjennomgang før treningene tar til.

– Etter en medisinsk sjekk i dag er det medisinske støtteapparatet til Real Madrid og landslaget enig om at det beste for Ødegaard er å restituere videre som følge av kneskaden han har, skriver NFF på Twitter.

Real Madrid starter sin sesongoppkjøring mandag.

Spørsmålstegn

– Han er spørsmålstegnet vi har i troppen. Han har begynt å trene. Vi snakket med han senest i går (søndag), men vi vet ikke hvordan han vil reagere etter den rehabiliteringsperioden han har hatt etter at den spanske ligaen var slutt, sa landslagssjef Lars Lagerbäck da.

Østerrike-kampen går fredag neste uke mens oppgjøret i Nord-Irland spilles mandagen etter. Begge inngår i Uefas nasjonsliga.

Ødegaard har vært plaget med skaden jumpers knee en stund. Det gjorde at han ikke presterte på sitt beste andre halvdel av sesongen i Real Sociedad.

Der var Ødegaard en ren åpenbaring fra august til februar.

Får tid

Nå starter en ny fase i karrieren etter at Real Madrid har besluttet å hente ham hjem til sesongoppkjøringen. Den spanske eliteserien tar til 12. september. Ødegaard blir del av en stjernespekket tropp, og mange eksperter tror han i starten blir en «back up-spiller» for veteranen Luka Modric (34).

Norges viktigste kamp til høsten, er hjemmeoppgjøret mot Serbia 8. oktober. Det er semifinalen i EM-omspillet. Blir det norsk seier der og så mot enten Skottland eller Israel noen dager senere, er Norge kvalifisert for EM-sluttspillet neste år.

Ødegaard har spilt 22 A-landskamper og står med ett mål. Her en meget sentral spiller for Lagerbäck. Forfallet gjør at 21-åringen kan fortsette sin opptrening og kanskje være i toppslag til Serbia-kampen.

I oktober spiller A-landslaget tre kamper på få dager.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse