fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 oktober 2020 19:20
Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund forrige helg.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund forrige helg.Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kristiansund-spiller Flamur Kastrati suspenderes i fire kamper for sin støtende slengbemerkning mot Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Det opplyser disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund etter å ha behandlet saken.

Det var forrige helg at Kastrati kalte Vålerenga-trener Fagermo for «jævla soper» under kamp. I pausen forsvarte han uttalelsen. Senere på kvelden sa 28-åringen til VG at han ikke ville kalt Fagermo det ordet om han hadde visst hva det betyr.

I sin begrunnelse peker utvalget på at uttrykket Kastrati brukte, faller innenfor NFFs regelverk som forbyr ytringer «i forbindelse med kamp eller trening som er egnet til å true, fornærme eller håne en person på grunnlag av […] seksuell orientering».

Kastrati er nå klar for å ta sin straff.

– Jeg har vært dypt ulykkelig etter det som skjedde, og jeg aksepterer fotballforbundets vedtak. Jeg er glad for at saksbehandlingen nå er avsluttet, sier han i en video lagt ut på Kristiansunds nettsider.

Sandnes Ulf-spiller også utestengt

Disiplinærutvalget har lagt vekt på at det ikke kan utelukkes at Kastrati kan ha vært ukjent med hva «soper» betyr. Ordet blir brukt som et skjellsord mot homofile menn, men utvalget peker på at Kastrati kan ha vokst opp i et miljø der det heller har betydd i retning av «idiot» eller «tulling».

KBK opplyser at de ikke har noen merknader til utestengelsen. Klubben er glad for at NFF fester tillit til Kastratis forklaring.

– Dessverre har jeg hørt uttrykket altfor ofte uten å forstå hva det betyr. Jeg kommer fra et miljø i Oslo der uttrykket brukes hele tiden og med en annen mening, sier Kastrati.

I begrunnelsen står det at en spiller normalt ville blitt straffet med fem kampers karantene, men utvalget har vektlagt at Kastrati og KBK raskt tok avstand fra uttalelsen og ga en uforbeholden unnskyldning.

Også Sandnes Ulf-spiller Johannes Hummelvold-Nunez blir straffet. Han utestenges i tre kamper for å ha erkjent å ha brukt ordet «soper» uten å vite hva det betyr. Han kom med innrømmelsen i en Twitter-melding og i nyhetsintervjuer i etterkant av Kastrati-episoden.

Ambassadør

Kastrati ble byttet ut da treneren ble klar over hva han hadde sagt, og både klubben og fotballforbundet varslet da reaksjoner. Angriperen har vært utestengt fra Kristiansunds treninger og kamper i påvente av en ekstern gransking.

Han er blitt trodd av flere spillere og andre som har sagt at de ikke har vært klar over at ordet har den betydningen.

Fagermo har tatt Kastrati i forsvar etter hendelsen.

– Temperament og engasjement må vi ha. At folk kan gjøre feil, må vi akseptere. Vi er inne i en kampanje nå, og holdningsskapende arbeid er det viktigste. Jeg har ingen tro på å gi Kastrati en sinnssyk straff. Det synes jeg er feil, sa VIF-treneren til VG.

Kastrati er siden blitt ambassadør for Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer.

– Når de forstår og tilgir, og i tillegg vil at jeg skal være med dem rundt omkring på skoler som en ambassadør, da har min unnskyldning kommet fram dit den skal, sa Kastrati.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Roy Gravdehaug 11 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
Noen som kan hjelpe Sve til og finne frem på nettstedet Slettmeg.no  Sve 2021:Korleis denne strategien har klart å bli torpedert ...
Audun Karlstrøm 17 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
Konsulent Jan Erik Horgen foretok en tredjepartsvurdering av utredningen til SVV om RA vs MA høsten 2019 og konkluderte med ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Terje Sundsbø 18 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Lama Vik 19 timer siden E39 – hovedformål og kostnader
Problemet, Paul Andreas, er vel at både bedrifta og familien for lengst har flytta frå Vestlandet når alle alternativ på ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
@Arne AlmaasSunnmøre regionråd er Norges største regionråd. Medlemskommuner: Giske, Fjord, Hareid, Herøy, Sande, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda, Ørsta ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 33 comments
  • Lars Svein Valderhaug 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 17 comments
  • Lama Vik 16 comments
  • Vidar Hölm 12 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte