fbpx
Annonse
Annonse
Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund forrige helg.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund forrige helg.Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kristiansund-spiller Flamur Kastrati suspenderes i fire kamper for sin støtende slengbemerkning mot Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Det opplyser disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund etter å ha behandlet saken.

Det var forrige helg at Kastrati kalte Vålerenga-trener Fagermo for «jævla soper» under kamp. I pausen forsvarte han uttalelsen. Senere på kvelden sa 28-åringen til VG at han ikke ville kalt Fagermo det ordet om han hadde visst hva det betyr.

I sin begrunnelse peker utvalget på at uttrykket Kastrati brukte, faller innenfor NFFs regelverk som forbyr ytringer «i forbindelse med kamp eller trening som er egnet til å true, fornærme eller håne en person på grunnlag av […] seksuell orientering».

Kastrati er nå klar for å ta sin straff.

– Jeg har vært dypt ulykkelig etter det som skjedde, og jeg aksepterer fotballforbundets vedtak. Jeg er glad for at saksbehandlingen nå er avsluttet, sier han i en video lagt ut på Kristiansunds nettsider.

Sandnes Ulf-spiller også utestengt

Disiplinærutvalget har lagt vekt på at det ikke kan utelukkes at Kastrati kan ha vært ukjent med hva «soper» betyr. Ordet blir brukt som et skjellsord mot homofile menn, men utvalget peker på at Kastrati kan ha vokst opp i et miljø der det heller har betydd i retning av «idiot» eller «tulling».

KBK opplyser at de ikke har noen merknader til utestengelsen. Klubben er glad for at NFF fester tillit til Kastratis forklaring.

– Dessverre har jeg hørt uttrykket altfor ofte uten å forstå hva det betyr. Jeg kommer fra et miljø i Oslo der uttrykket brukes hele tiden og med en annen mening, sier Kastrati.

I begrunnelsen står det at en spiller normalt ville blitt straffet med fem kampers karantene, men utvalget har vektlagt at Kastrati og KBK raskt tok avstand fra uttalelsen og ga en uforbeholden unnskyldning.

Også Sandnes Ulf-spiller Johannes Hummelvold-Nunez blir straffet. Han utestenges i tre kamper for å ha erkjent å ha brukt ordet «soper» uten å vite hva det betyr. Han kom med innrømmelsen i en Twitter-melding og i nyhetsintervjuer i etterkant av Kastrati-episoden.

Ambassadør

Kastrati ble byttet ut da treneren ble klar over hva han hadde sagt, og både klubben og fotballforbundet varslet da reaksjoner. Angriperen har vært utestengt fra Kristiansunds treninger og kamper i påvente av en ekstern gransking.

Han er blitt trodd av flere spillere og andre som har sagt at de ikke har vært klar over at ordet har den betydningen.

Fagermo har tatt Kastrati i forsvar etter hendelsen.

– Temperament og engasjement må vi ha. At folk kan gjøre feil, må vi akseptere. Vi er inne i en kampanje nå, og holdningsskapende arbeid er det viktigste. Jeg har ingen tro på å gi Kastrati en sinnssyk straff. Det synes jeg er feil, sa VIF-treneren til VG.

Kastrati er siden blitt ambassadør for Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer.

– Når de forstår og tilgir, og i tillegg vil at jeg skal være med dem rundt omkring på skoler som en ambassadør, da har min unnskyldning kommet fram dit den skal, sa Kastrati.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte