Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 november 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: John Minchillo / AP / NTB
Foto: John Minchillo / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 16. november.

Over 11 millioner koronatilfeller i USA

USA har passert 11 millioner tilfeller av covid-19, en uke etter at landet passerte 10 millioner tilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Oversikten til Worldometers , som henter inn data kontinuerlig, viser at USA nå er oppe i 11.355.906 tilfeller.

Trump dropper deler av søksmål i Pennsylvania

President Donald Trumps apparat droppet søndag store deler av søksmålet som utfordrer valgresultatet i Pennsylvania, ifølge Washington Post.

Trumps advokater har leverte en justert versjon av søksmålet, skriver avisen. Her er anklagene om at valgansvarlige i delstaten krenket og hindret Trump-kampanjens rett til å se stemmetellingen fjernet.

532 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 28.963 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 532 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 14 flere enn dagen før og 42 flere enn natt til mandag for en uke siden, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.641 nye smittetilfeller i Norge.

Ikke enighet om ny regjering i Libya

De FN-ledede samtalene med mål om å danne en midlertidig regjering i Libya for å få slutt på et tiår med krig, er avsluttet uten enighet.

– Vi har blitt enige om å møtes igjen neste uke til et videomøte for å enes om hvordan den midlertidige regjeringen skal velges, sier FN-utsendingen Stephanie Williams.

Japan ute av resesjon

Japans økonomi vokste 21 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra myndighetene. Oppturen kommer etter tre kvartaler med nedgang i verdens tredje største økonomi.

Det er særlig privat forbruk og eksport som bidrar til en vekst i BNP på 5 prosent fra andre til tredje kvartal. Nyheten sørget for at Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet opp 1,13 prosent mandag.

532 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 28.963 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 532 meldte tilfeller siste døgn. Det er 14 flere enn dagen før og 42 flere enn natt til mandag for en uke siden.

Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.641 nye smittetilfeller i Norge.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse