fbpx
Annonse
Annonse
Brann-profilen Daouda Bamba (t.h.) fra en kamp mot Mjøndalen tidligere i sesongen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Brann-profilen Daouda Bamba (t.h.) fra en kamp mot Mjøndalen tidligere i sesongen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Brann-spissen Daouda Bamba opplevde å få en rekke hetsende SMS-er tikkende inn på telefonen etter 1-1-kampen mot Start. Klubben vil politianmelde hetsen.

– Vi kommer til å følge opp saken torsdag, og ta kontakt med politiet, sier daglige leder Vibeke Johannesen i klubben til Bergensavisen.

Ivorianeren kunne gitt Brann seieren i onsdagens oppgjør i Kristiansand, men bommet på et straffespark med noen få minutter igjen. Det ene poenget sikret uansett plassen for Brann i Eliteserien.

Etter kampen fortalte Bamba om tekstmeldingene han hadde fått. Han ville vise omverden hetsen og rasismen han blir utsatt for.

– Forferdelige meldinger

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Hadde jeg åpnet alle, hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, la han til.

Klubbens sportssjef Rune Soltvedt snakket med Bamba etter kampen.

– Jeg har sett meldingene, og det er ikke noe jeg forbinder med supportere. Og så skal Bamba og jeg gå til politiet torsdag for å finne ut av hvem dette er. Vi må politianmelde dette og la profesjonelle folk finne ut av hvem som står bak, sier han til BA.

– Hele tiden

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA etter kampen.

Ifølge begge bergensavisene fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Det har i høst vært en egen kampanje i norsk fotball i kampen mot rasisme. Spillerne har i flere uker spilt med et rødt armbånd med den hvite påskriften «#Stopp».

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte