fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
18 desember 2020 13:50
- Dette er vi svært stolte av og glade for, sier ordfører Kjell Neergaard og legger til at pengene vil komme godt med for musikklivet i Kristiansund. - Det gode samarbeidet i kommunen har vært avgjørende for at vi har lykkes så godt, sier ordføreren.
- Dette er vi svært stolte av og glade for, sier ordfører Kjell Neergaard og legger til at pengene vil komme godt med for musikklivet i Kristiansund. - Det gode samarbeidet i kommunen har vært avgjørende for at vi har lykkes så godt, sier ordføreren.

Kulturminister Abid Raja og styreleder i Norsk musikkråd, Bjørgulv Vinje Borgundvaag kunne i dag avsløre at Kristiansund blir kåret til Norges musikkommune 2020. Overrekkelsen av prispengene på 50.000 kroner skjedde i god 2020 ånd, digitalt.

Fire kommuner kjempet om den gjeve prisen men Oslo, Gjøvik og Skien måtte tilslutt se seg slått av Kristiansund. – Alle finalistene var verdige vinnere og har gjort mye godt arbeid men til sist falt avgjørelsen ned på Kristiansund, sier Borgundvaag som særlig vektlegger det gode samspillet mellom aktørene i Kristiansund kommune.

– Dette er vi svært stolte av og glade for, sier ordfører Kjell Neergaard og legger til at pengene vil komme godt med for musikklivet i Kristiansund. - Det gode samarbeidet i kommunen har vært avgjørende for at vi har lykkes så godt, sier ordføreren. Pengepremien er et spleiselag mellom Norsk musikkråd og Norsk tipping.

Abid Raja gratulerte Kristiansund og skrøt av den digitale scenen kommunen har skapt sammen med fylkeskommunen. – For meg har dette betydd at jeg kan følge enda bedre med på kulturen som blir skapt rundt om i landet vårt, sier Raja og legger til at han snart håper vi kan møtes på normal måte igjen.

Styreleder i Norsk musikkråd, Bjørgulv Vinje Borgundvaag har ledet juryens arbeid og var svært fornøyd med at mange kommuner har jobbet godt for å opprettholde kulturaktiviteter i et vanskelig år for mange. – Et levende kulturtilbud er ikke minst viktig for barn og unge i vanskelige tider – det å ha en arena å gå til med faste holdepunkter, der de kan få synge i kor eller spille i korps eller orkester er viktige holdepunkter, avslutter Borgundvaag som håper prisen vil inspirere andre kommuner rundt omkring i landet til å se nye muligheter innenfor kulturarbeidet deres.

Juryen som kårer Norges musikkommune 2020 har bestått av: 

  • Bjørgulv Vinje Borgundvaag, styreleder i Norsk musikkråd
  • Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant
  • Hege Knarvik Sande, generalsekretær i Norsk kulturforum
  • Åsmund Mæhle, generalsekretær i Norges Korforbund
  • Margaret Berger, artistrepresentant

Video fra kåring og utdeling

 

Juryens begrunnelse:

Vinneren av Norges musikkommune 2020 har et rikt musikkliv, der både amatører og profesjonelle får utfordringer og utviklingsmuligheter i samarbeidsprosjekter og samspill. Kommunen har vist evne og vilje til å møte kreativiteten til de lokale musikkreftene for å finne gode løsninger for å holde liv i musikkmiljøet under en svært krevende tid. Samtidig har kommunen over tid vist vilje til å kjempe for å få et stort opera- og kulturhus til byen som vil bli et samlingspunkt for alt det rike og spennende kulturlivet har å by på.

Under nedstengingen i vår hadde kulturskolen i denne kommunen høyt fokus på̊ fjernundervisning, for å kunne ivareta både elever og ansattes arbeid og utvikling. Kulturskolen har et godt samarbeid med Operaen og de deler stillinger innen flere instrument, slik at de får rekruttert dyktige pedagoger og utøvere til glede for elever og publikum, i tillegg til at det gjør kommunen attraktive blant musikere som arbeidsgivere.

 Kulturenheten i kommunen gikk i vår inn i et samarbeid med en lokal leverandør av lys og lyd for å etablere en digital scene, med støtte fra fylkeskommunen. Resultatet av dette har blitt veldig bra og juryen håper dette vil være til inspirasjon for mange andre kommuner.

Kommunelegen har hatt et fokus på helsevennlige arrangement, og samtidig vært veldig aktiv i arbeidet med å trygge arenaer for musikk. Kulturenheten hadde tett dialog med kommunelegen tidlig angående 17. mai, som gjorde at de fikk korpsmusikk i gatene også i år. Samtidig var det ingen korps som betalte leie for lokale eller dirigent i perioden.

Vinneren har vist stor vilje til å lytte til de lokale musikkaktørene og sammen lett etter kreative løsninger i en svært krevende tid, prøvd å finne raske og gode løsninger for å holde den lokale musikkulturen levende, noe som har vært av stor betydning for barn og unge.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 4 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte