Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
23 desember 2020 17:01
Del på Facebook
Ekspert som utfører en covid-19-test. Foto: Mufid Majnun / Unsplash
Ekspert som utfører en covid-19-test. Foto: Mufid Majnun / Unsplash
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune har så langt i dag fått tre nye positive smittetilfeller. Alle tre er knyttet til det pågående utbruddet på Atlanten videregående skole, melder Kristiansund kommune.

Kommunen opplyser at to av de smittede er elever på skolen, mens den tredje positive er nærkontakt med tidligere bekreftet positiv elev.

Så langt har utbruddet på Atlanten Videregående skole medført 250 i karantene så langt. Dette tallet kan endres i løpet av dagen.

Kristiansund kommune har de siste dagene hatt en økende smitte av Covid-19 blant sine innbyggere. Kriseledelse har i dag besluttet å sette krisenivået til GUL beredskap. Som alle kommuner i Norge står vi foran en julefeiring hvor vi forventer økt sosial omgang. At inngangen til denne høytiden har vist økte smittetrender er krevende for oss som samfunn og krever økt aktsomhet fra våre innbyggere.

Kriseledelsen har i dag vedtatt følgende anbefalinger:

Munnbind

Anbefalingene om munnbind gjelder personer over 12 år:

  • Det anbefales bruk av munnbind for sjåfør og passasjer i drosje.
  • Det anbefales bruk av munnbind i kollektivtransport hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand.
  • Det anbefales å bruke munnbind i innendørs offentlige rom og kjøpesenter hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand.
  • Det anbefales å bruke munnbind i all en-til-en virksomhet hvor 1 meters avstand ikke kan opprettholdes. Eksempel på slik virksomhet er fysioterapi, kiropraktor, frisør- og skjønnhetssalonger, hudpleie, tatovering og hulltaking/piercing.
  • Ansatte i hjemmetjenesten og sykehjem som utfører oppgaver hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand skal benytte munnbind.

Besøk i institusjon

Besøksregler videreføres som tidligere, men det er nødvendig at besøkende og den de besøker benytter munnbind under hele besøket. Dette kravet gjelder ikke for personer som har en medisinsk tilstand som vil ha unødig ulempe av å benytte munnbind, eller barn under 12 år. Besøkende vil bli avkrevd informasjon om man har relasjon til personer i karantene eller tilknytning til lokalt smitteutbrudd.

Skjenkestopp og arrangementer

Nasjonale regler for arrangementer og serveringssteder med skjenkebevilling gjelder. Dette gjelder også kravet til å registrere alle besøkende. Dette kravet gjelder ikke ved take-away.

Disse anbefalingene gjelder inntil videre og vil vurderes fortløpende av kriseledelsen når smittesituasjonen endrer seg.

Smittesituasjonen er i hovedsak knyttet til et pågående utbrudd rundt musikklinja ved Atlanten Videregående skole. Det er fortsatt begrenset smitte i lokalsamfunnet generelt. Innbyggere oppfordres derfor til IKKE å bestille Covid-19 test uten at man har symptomer eller er nærkontakt av en smittet. Dette for å sikre kapasitet ved prøvetaking gjennom høytiden.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse