fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 januar 2021 05:40
Foto: Erin Schaff / The New York Times via AP / NTB
Foto: Erin Schaff / The New York Times via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 13. januar

Flertall for å fjerne Trump med grunnlovstillegg

Et flertall i Representantenes hus stemte for en resolusjon som ber visepresident Mike Pence bruke det 25. grunnlovstillegget til å fjerne presidenten fra makten.

Pence sa før avstemmingen startet at han ikke ville iverksette det 25. grunnlovstillegget fordi han mente den mekanismen ikke bør brukes som «straff eller maktran», men at den er ment for tilfeller der en president er helsemessig eller mentalt ute av stand til å utføre jobben.

Flere republikanere er for riksrett

Fire republikanere i Representantenes hus sier at de ville stemme for en riksrettstiltale mot Donald Trump. Det skjer etter at republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, ifølge New York Times har sagt han mener presidenten har begått forbrytelser som kvalifiserer til riksrett.

Etter det CNN får opplyst vil mellom 10 og 25 av republikanerne i Representantenes hus stemme for en riksrettstiltale. Det skal etter planen stemmes over tiltalen onsdag.

USA med mer nærmere 4.500 koronadødsfall

USA har registrert nærmere 4.500 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste dødstallet som er rapportert på ett døgn så langt i pandemien.

USA registrert mer enn 235.000 nye smittetilfeller og 4.470 dødsfall, ifølge oversikten. Det er også den første gangen antall døde har oversteget 4.000 på 24 timer i landet.

712 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 712 koronasmittede i Norge. Det er 283 flere enn dagen før, men 227 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 56.615 koronasmittede personer her i landet. 149 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det er to flere enn dagen før.

Raymond Johansen støtter Støre som Ap-leder

Oslos byrådsleder Raymond Johansen setter pris på å bli trukket fram som lederkandidat i Ap, men sier det ikke er en «aktuell problemstilling».

– Det er alltid hyggelig å bli trukket fram, men det er ingen aktuell problemstilling. Jonas Gahr Støre er Arbeiderpartiets leder, og vår statsministerkandidat foran valget til høsten. Det støtter jeg, skriver Johansen i en epost til Klassekampen.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 4 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte