Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 januar 2021 21:59
Del på Facebook
Equinor gjør det stort innen vindkraft i USA. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Equinor gjør det stort innen vindkraft i USA. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne, opplyser selskapet.

BP er Equinors strategiske partner i utbyggingen. Den samlede leveransen til delstaten blir 3,3 gigawatt (GW), opplyser Equinor.

Dette fordeler seg på 1.260 megawatt (MW) fra Empire Wind 2 og 1.230 MW fra Beacon Wind 1, noe som kommer i tillegg til den inngåtte avtalen om å forsyne New York med 816 MW fra Empire Wind 1.

Globalt knutepunkt

– Disse prosjektene skal levere fornybar kraft til New York og vil spille en viktig rolle i delstatens arbeid for å bli et globalt knutepunkt for havvind, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor.

– Østkysten av USA er et av verdens mest attraktive vekstmarkeder for havvind. Suksessen vi har hatt med budene på Empire Wind 2 og Beacon Wind 1 innebærer et gjennombrudd for vår havvindvirksomhet i USA, og bekrefter Equinors ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet. Prosjektene gir økt verdiskaping gjennom stordriftsfordeler og støtter vår strategiske ambisjon om å bli et globalt ledende havvindselskap, fortsetter konsernsjefen.

Klimamål

– Samtidig som Equinor arbeider med å utvide sin fornybarvirksomhet i USA og ellers i verden, viser New York de store fordelene med havvind for å nå klimamålene og for å stimulere økonomisk aktivitet, uttaler Siri Espedal Kindem, direktør for USAs østkyst i Equniors New Energy Solutions (NES).

Ifølge E24 er Empire Wind beregnet å utgjøre en investering på rundt 25 milliarder kroner, noe som tilsvarer en mellomstor norsk oljeutbygging.

Høye vindmøller

– Vi er en stat av drømmere, men vi er også en stat av drømmere som kan sette drømmene våre ut i live, sa guvernør Andrew Cuomo i New York i en tale onsdag.

Da nyheten om Empire Wind I ble kjent i juli 2019, beskrev Equinors Pål Eitrheim det slik overfor VG:

– Vi skal bygge mellom 60 og 80 vindmøller, hver av dem opp mot 250 meter høye. Det er dobbelt så høyt som Oslo Plaza og ikke langt unna tre ganger så høyt som Frihetsgudinnen, fortsetter han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
@Terje SundsbøHahaha.. Du altså. Jeg er ikke redd for å skrive egen innegg, men hvorfor skal jeg det? Og hvorfor kan ...
Når ingen av avisene har nevnt at KS2-analysen etterlyser bedre utredninger av Romsdalsaksen, så er vel grunnen til det at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte