Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 januar 2021 05:40
Del på Facebook
Foto: John Minchillo / AP / NTB
Foto: John Minchillo / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Etterretningsrapport advarte om at Kongressen var mål

Tre dager før flere tusen Trump-tilhengere stormet Kongressen, advarte en etterretningsrapport fra kongresspolitiet om at nettopp det kunne skje den 6. januar.

I den tolv sider lange rapporten fra 3. januar beskriver kongresspolitiets etterretningsavsnitt hvordan tusenvis av rasende demonstranter, egget av Trump og flankert av høyreradikale og ekstreme militsgrupper, sannsynligvis ville strømme til Washington væpnet til kamp.

Etterskjelv på jordskjelvrammet øy i Indonesia

Et skjelv med styrke på 5,0 rystet lørdag Sulawesi i Indonesia der minst 42 er døde og over 600 ble skadd etter fredagens kraftige og grunne skjelv.

Det er ikke meldt om ytterligere skader på grunn av etterskjelvet, men skjelvet som rammet fredag, forårsaket store ødeleggelser. Skjelvet med en styrke på 6,2 jevnet et sykehus og flere hunder andre bygninger med jorden.

466 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 466 koronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn dagen før, men 218 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.726 nye smittetilfeller i Norge. 158 koronapasienter var fredag innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. Til sammen er 517 koronasmittede personer døde i Norge siden mars.

Carl I. Hagen kan bli eneste representant over 70 på Stortinget

Den 76 år gamle Frp-veteranen Carl I. Hagen er den eneste stortingskandidaten over 70 år som har en reell sjanse på stortingsplass etter valget til høsten.

Kun seks førsteplasser og åtte andreplasser på partienes valglister bekles av kandidater som vil ha nådd pensjonsalderen på 67 år før valget 13. september.

USAs helseminister med kritikk i oppsigelsesbrev

Helseminister Alex Azar skriver i sitt oppsigelsesbrev til Donald Trump at han fordømmer angrepet på Kongressen og ber presidenten fortsette å gjøre det samme.

«Angrepene på Kongressen var et angrep på vårt demokrati og på tradisjonen med fredelige maktskifter», skriver Azar i brevet som er er del av en formell prosess i forbindelse med regjeringsskiftet. Azar fratrer stillingen den 20. januar når Joe Biden blir tatt i ed som USAs nye president.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 3 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse