Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 januar 2021 12:31
– Jeg ber folk handle som normalt. Butikker og apoteker holder åpent som før, sier landbruksminister Olaug Bollestad (KrF). Foto: Vidar Ruud / NTB
– Jeg ber folk handle som normalt. Butikker og apoteker holder åpent som før, sier landbruksminister Olaug Bollestad (KrF). Foto: Vidar Ruud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom folk ikke hamstrer mer enn de trenger, vil det ikke være mangel på mat i butikkene, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Om vi begynner å tømme hyllene så blir det en større forflytning av folk. Om vi kan holde oss i ørene, fordeler vi dette på alle, sier Bollestad til NTB.

Hun forteller at hun gjennom hele pandemien har hatt jevnlig kontakt med hele næringen, fra bonde til butikk.

– Folk skal vite at det er store sentrale lagre, korte avstander og ikke mangel på mat. Jeg ber folk handle som normal. Butikker og apoteker holder åpent som normal, sier hun.

– Lagrene er fulle

Allerede fredag var Rema 1000 ute og ba kunder på Østlandet unngå hamstring, til tross for de da varslede innstrammingene etter utbruddet av den britiske koronavarianten.

– Vi har sett tilløp til hamstring. Det er helt unødvendig. Lagrene er fulle og vi forsterker alle tiltak på vår forsyningsterminal på Vinterbro, sa administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 til NTB fredag.

– Det viktigste nå er at kundene sprer handlingen slik at de kan holde avstand, i tillegg til god håndhygiene og bruk av munnbind, sa han.

Salg på nettapotek til vers

Det er ikke bare mat folk hamstrer. Også apoteksalg på nett har eksplodert som følge av de nye restriksjonene.

Fra fredag kveld merket blant annet Farmasiet stor aktivitet på sin nettside, opplyser daglig leder Hans Kristian Furuseth.

– Frykten for spredning av den nye virusvarianten, som potensielt er farligere og mer smittsom, gjør at mange vil kjøpe reseptmedisinene sine på nett fremfor i fysisk apotek, sier Furuseth.

Pågangen de opplever nå minner om mars i fjor.

Prioriterer rammet region

Farmasiet prioriterer regionen som er rammet.

I likhet med Bollestad, mener Furuseth det ikke er noen grunn til å hamstre. De får løpende påfyll av de fleste legemidler gjennom uka og har god kontroll.

– Vi har én million munnbind på lager, og vi har iverksatt tiltak for å sikre at alle som kan jobbe for oss, vil jobbe gjennom helgen, sier han.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte