fbpx
Annonse
Annonse
Bransjeorganisasjonen Virke ber om lønnskompensasjon for permitterte, mens NHO sier bedrifter bør bli kompensert for tap knyttet til nedstengingen. Her NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Bransjeorganisasjonen Virke ber om lønnskompensasjon for permitterte, mens NHO sier bedrifter bør bli kompensert for tap knyttet til nedstengingen. Her NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bransjeorganisasjonen Virke ber om lønnskompensasjon for permitterte, mens NHO sier bedrifter bør bli kompensert for tap knyttet til nedstengingen.

– Når det er behov for smitteverntiltak, må også kompensasjonstiltakene være på plass. Det som er avgjørende nå, er å redusere antall dager virksomheter må betale lønn til ansatte som permitteres til to dager, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Han legger til at de har forståelse for at det er nødvendig med kraftfulle tiltak for å hindre spredningen av det muterte viruset i Oslo-regionen.

Ti kommuner i Oslo-regionen er mer eller mindre stengt ned. Alle butikker, med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, ble stengt lørdag.

Trenger trygghet

Kommunene som berøres, er i første omgang Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at situasjonen er svært alvorlig og vil få store konsekvenser.

– Det er viktig at bedriftene har en trygghet for at de vil bli kompensert for tapene knyttet til en så omfattende nedstengning. For bedriftene er det avgjøre å få rask og tydelig kommunikasjon om hvordan nedstengningen vil fungere, slik at det er enkelt å følge smitteverntiltakene, sier han.

Behov

Oslo Handelsstands Forening mener regjeringen må komme på banen med kompensasjonsordninger.

– Vi forventer at regjeringen tilbyr tilstrekkelige kompensasjonsordninger. OHF har tidligere etterlyst særskilte geografiske støtteordninger for bysentra/Oslo sentrum. Behovet for dette blir nå ytterligere forsterket, sier administrerende direktør Bjørn Næss.

Jobber med ordning

– Den viktigste støtteordningen for butikker og andre som nå mister omsetning, er den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en uttalelse.

Hun viser til at nedstengingen har store konsekvenser for bedriftene som er rammet.

– For dem som får særlig press på likviditeten, og opplever at det blir for lenge å vente til mars, er Lånegarantiordningen et alternativ, sier Nybø.

Næringsministeren sier at regjeringen også jobber med en støtteordning som skal utbetales gjennom kommunene.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte