Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Terje Holm, fast skribent
Lokalhistorie
25 juli 2024 10:00
Del på Facebook
Erling Winje sitt bygg på Løkkemyra på slutten av 1970-tallet. (Utlånt av Erling Winje)
Erling Winje sitt bygg på Løkkemyra på slutten av 1970-tallet. (Utlånt av Erling Winje)

Erling Winje kan se tilbake på over 100 års drift. Fra 1946 ble det satset på salg og service av biler. De ble også en av de første firmaene som etablerte seg på Løkkemyra, som i nyere tid har blitt byens næringspark.

Den første perioden hadde Erling Winje verksted med salg i Vuggaveien. I 1962 kjøpte firmaet et tidligere snekkerverksted på Løkkemyra, som de gjorde om til bilforretning. Dette var «helt på landet» på denne tiden, hvor det meste var samlet rundt sentrum av Kirkelandet.

Annonse
Annonse

Fra 1990-tallet, da Løkkemyra vokste og etter hvert ble byens nye handels- og næringssenter, fikk bygget en sentral beliggenhet. I 1983 ble det satt opp et nytt bygg, som ble utvidet og modernisert utover 2000-tallet.

Da byggingen av Futurasenteret startet opp mot slutten av 1980-tallet, leide entreprenøren plass til brakker og utstyr hos Erling Winje.

Opp gjennom alle disse årene har Winje forhandlet mange bilmerker, bl.a. Austin, Wartburg, DKW, Audi, Mitsubishi, BMW, Fiat og Daewoo. Fra 1979 har hovedmerket vært Mitsubishi. I 2011 fikk de også agenturet for Renault og de siste årene kom også Dacia og Honqui.

Annonse
Annonse

Mange har kjøpt biler hos Erling Winje opp gjennom årene.

Erling Winje etablerte seg på Løkkemyra i 1962. Her er et bilde fra et av de første årene der. (Utlånt av Erling Winje)Erling Winje etablerte seg på Løkkemyra i 1962. Her er et bilde fra et av de første årene der. (Utlånt av Erling Winje)

Det nye bygget som ble satt opp i 1983. (Utlånt av Erling Winje)Det nye bygget som ble satt opp i 1983. (Utlånt av Erling Winje)

Fra 1990-tallet ble Løkkemyra byens næringspark. Erling Winje fikk da en sentral beliggenhet. Her er et bilde av bygget i juli 2024. Foto: Terje HolmFra 1990-tallet ble Løkkemyra byens næringspark. Erling Winje fikk da en sentral beliggenhet. Her er et bilde av bygget i juli 2024. Foto: Terje Holm

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse