Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 februar 2021 14:23
Hundrevis må teste seg for covid-19 i Trondheim etter at personer med de britiske og sørafrikanske virusmutasjonene har besøkt flere steder i byen. Ikea Leangen er blant stedene som er rammet. 400 ansatte har fått beskjed om å teste seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Hundrevis må teste seg for covid-19 i Trondheim etter at personer med de britiske og sørafrikanske virusmutasjonene har besøkt flere steder i byen. Ikea Leangen er blant stedene som er rammet. 400 ansatte har fått beskjed om å teste seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Hundrevis bes om å teste seg i Trondheim etter at folk med de britiske og sørafrikanske virusmutasjonene var innom flere steder i byen i helga.

Oppfordringen kommer etter at det onsdag ble registrert to tilfeller i kommunen, skriver Nidaros.

Det er personer som har vært innom 7-Eleven på St. Olavs hospital mellom klokken 11 og 12 4. og 5. februar, kunder som har vært på Ikea 6. februar mellom klokken 18 og 19.30, samt personer som har vært på butikken Melon i Midtbyen 7. februar mellom klokken 13.30 og 14.30, som bes om å teste seg.

Nidaros får bekreftet av kommuneoverlege Tove Røsstad at personer med både den engelske og sørafrikanske varianten har vært innom de ovennevnte stedene.

Hele skolen i karantene

Én ansatt ved Ikea Leangen er satt i karantene, og varehussjef Randi B. Schjetne sier 400 ansatte er bedt om å teste seg hvis de var på jobb mellom klokken 18 og 19.30 lørdag. Hun anslår at rundt 400 besøkende kan ha vært innom i tidsrommet.

Torsdag ble elever og ansatte ved Singsaker skole i Trondheim satt i karantene. Også husstandsmedlemmer må i karantene, melder NRK.

En elev ved skolen fikk tirsdag påvist smitte med det engelske muterte viruset. Torsdag får NRK opplyst at også en ansatt har fått påvist smitte.

– Unngå reiser til Trondheim

Tirsdag morgen var det registrert 27 smittede av den britiske varianten i Trondheim, og smitte tilknyttet utbruddet har blitt påvist i nabokommunen Stjørdal. Onsdag ble det innført strengere tiltak i byen i et forsøk på å få kontroll på smitten.

Nabokommunene har rådet innbyggerne til å unngå reiser til Trondheim, skriver NRK.

Stjørdal, Malvik, Skaun, Melhus og Orkland har kommet med anmodning om å unngå alle unødvendige reiser, særlig til områder med ukontrollert smitte. Trondheim faller inn under denne betegnelsen.

– Trondheim har skjerpet inn sine tiltak, og kommunene rundt har blitt enige om å følge etter, sier Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp) til kanalen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte