Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
19 februar 2021 14:45
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2021 blir det dobbeltbesøk til Kristiansund av den ikoniske seilskuta «Christian Radich». Fullriggeren med ungdom på Windjammer-tokt har valgt Kristiansund som stoppested på selveste nasjonaldagen, og kommer dessuten tilbake i juli med turister på Norgesseilas.

«Christian Radich» er en av de best bevarte fullriggerne i verden. Med en lengde på 71 meter og nærmere 38 meter i høyden vil seilskuten være godt synlig på havna. 

– Det er ingen tvil om at besøket i fjor sommer ga mersmak for alle parter, og vi ser frem til et vakkert gjensyn. «Christian Radich» vil skape en flott ramme for årets 17. maifeiring, enten det blir folkefest på vann eller land, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Windjammer er et program for unge mennesker som står utenfor utdanning, opplæring eller skole – eller bare ønsker å legge ut på en ny reise i livet. Ungdommene er om bord «Christian Radich» en måned av gangen.

– Vi har en gruppe som seiler til Nordkapp i april og en som seiler sørover fra Nordkapp i mai. For den siste gruppen passer det veldig godt med et stopp i Kristiansund på 17. mai, sier prosjektleder for Windjammer, Siri Elvsborg. Hun er begeistret over responsen fra aktørene i byen.

– Det er viktig at vi gir ungdommene om bord en fin opplevelse i Kristiansund og lar de bli en del av feiringen. Her er også 17. maikomitéen på ballen, sier Synnøve Henden i destinasjonsselskapet Visit Nordvest.

Gjentar suksessen

Tirsdag 6. juli er seilskuten tilbake i Kristiansund, denne gang med turister på Norgesferie om bord. Årets «Sea Norway»-etappe til Kristiansund går fra Bergen via Lerwick på Shetland. Markedssjef Ida Rosenvinge i stiftelsen Christian Radich forteller at etappen er utsolgt. Hver etappe er 3-4 dager, med mulighet for å delta som medseiler på en eller flere etapper. Fra Kristiansund går seilasen videre nordover til Bodø.

 – Vi gjentar suksessen og håper på like hyggelig velkomst som i fjor, det var fantastisk å se engasjementet fra båteiere og lokalbefolkningen i Kristiansund, sier Ida Rosenvinge.

Mange fritidsbåter tok følge med «Christian Radich» den siste etappen inn til havna når seilskuten besøkte Kristiansund i august i fjor. Også på kaia møtte mange opp for å ønske velkommen, deriblant ordfører Kjell Neergaard. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
@Terje SundsbøHahaha.. Du altså. Jeg er ikke redd for å skrive egen innegg, men hvorfor skal jeg det? Og hvorfor kan ...
Når ingen av avisene har nevnt at KS2-analysen etterlyser bedre utredninger av Romsdalsaksen, så er vel grunnen til det at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte